ComputerComputer
Door 30 maart 2022 Lees verder →

Werken met lagen en selecties in Photoshop

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen over het werken met Adobe Photoshop. In Werken met lagen en selecties in Photoshop (ISBN 9789463562300) concentreert fotograaf en bestsellerauteur Glyn Dewis zich op de twee belangrijkste functies van Photoshop: lagen en selecties.

De basisprincipes van Photoshop leren is geen sinecure! Helaas is dat precies de reden waarom de meeste mensen hun Photoshop-vaardigheden niet verder door ontwikkelen. Vaak blijft het toch bij wat handige tools en trucjes die je geleerd hebt maar de tijd, zin en het juiste oefenmateriaal ontbreken om de volgende stappen te maken. Hierdoor blijft de overgrote meerderheid van de kracht van Photoshop onbenut. Fotograaf Glyn Dewis weet als geen ander dat als je de functies lagen en selecties goed beheerst, je alles hebt om het potentieel van Photoshop te maximaliseren. Je haalt dan pas het beste uit je werk en het stelt je in staat om je volledige creativiteit te kunnen vertalen naar een verbluffend eindresultaat. Het 256 pagina’s dikke boek telt tien hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk wordt een gedetailleerd overzicht van het startscherm en de werkruimte van Photoshop gegeven, inclusief hoe je deze het beste kunt instellen voor jouw manier van werken. In het tweede hoofdstuk wordt je begrip van lagen vergroot en leer je hoe je hun potentieel kunt maximaliseren in je workflow. In de volgende hoofdstukken leer je selecties en uitsnijdingen door het gebruik van diverse gereedschappen, waaronder Selecteren en Maskeren, de Pen-tool, Kanalen, Vectormaskers, Kleurbereik en meer, onder de knie te krijgen. Ook leer je hoe je de best mogelijke haar- en vachtselecties kunt maken en nabootsen. In het zevende hoofdstuk wordt uitgebreid stil gestaan bij het vervangen van luchten. In de laatste drie hoofdstukken is er aandacht voor het opruimen van selecties, een groot aantal praktijkvoorbeelden van selecties en passeren onder de noemer bonusinhoud nog een aantal interessante workflows de revue waarbij je gereedschappen en technieken combineert om de best mogelijke resultaten te krijgen. Het boek kost € 44,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Een prima boek voor de fotograaf die zijn Photoshop-kennis naar een hoger plan wil tillen.

Geplaatst in: Boeken