ComputerComputer
Door 28 juli 2021 Lees verder →

Skylum lanceert Luminar AI Update 4

Softwarefabrikant Skylum heeft een nieuwe update voor Luminar AI uitgebracht. Luminar AI Update 4 telt een opvallende uitbreiding in de vorm van het Portret met Bokeh AI gereedschap. Met deze update blijft Skylum zijn belofte nakomen om het voor gebruikers van elk vaardigheidsniveau gemakkelijker te maken om ongelooflijke resultaten te behalen met hun foto’s. Luminar AI Update 4 is een gratis update voor huidige Luminar AI gebruikers.

Skylum Luminar AI versie 1.4.0 is geschikt voor Mac-computers met minimaal een Intel Core i5 processor (vanaf 2010 of nieuwer), 8 GB werkgeheugen, MacOS 10.13.6 of hoger, 10 GB opslagruimte en een beeldschermresolutie van 1280×768 pixels of meer. Retina beeldschermen worden ondersteund. Terwijl Apple de hardware grenzen blijft verleggen, doet Skylum hieraan mee. Luminar AI draait nu ook op de volgende generatie M1-machines van Apple. Met de native M1-ondersteuning kunnen macOS gebruikers volledig profiteren van de snellere verwerking van de M1-chips van Apple. Luminar AI ondersteunt ook het HEIC beeldformaat, zodat Windows-gebruikers foto´s kunnen openen en bewerken die zijn gemaakt met iPhones en andere iOS apparaten. De Windows-versie draait op Windows 10 met minimaal een Intel Core i5 processor, 8 GB werkgeheugen, 10 GB opslagruimte, Open GL 3.3-compatibele grafische kaart en een beeldschermresolutie van 1280×768 pixels of meer. Eén licentie mag worden gebruikt op maximaal 2 computers!

Plug-in

Luminar AI is in principe een standalone programma, maar kan eventueel ook worden gebruikt als plug-in in Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en Apple Photos for Mac. Op die manier kan men Luminar AI gemakkelijk integreren in de eigen workflow. Al met al biedt het programma gebruikers alle functionaliteit die men van een volwaardig beeldbewerkingsprogramma mag verwachten, zoals beeldbeheer, RAW-ondersteuning, lagen, filters, voorinstellingen, aanpasbare gebruikersinterface, maskers, niet-destructieve bewerkingen enzovoort. Na installatie van het programma verschijnt een welkomstscherm met daarin de melding hoe je een individuele afbeelding kunt openen voor bewerken of een map met afbeeldingen kunt aanmaken (allebei via het +-teken) en waar je je nieuwe Luminar AI catalogus kunt vinden. Eventueel kun je via de knop Wijzig deze locatie naar wens aanpassen. Updaten kan via de menu-optie Controleren op updates. Als je Luminar AI als plug-in gebruikt met Photoshop, Lightroom Classic of Photoshop Elements, is het daarna ook aan te raden om het installatieprogramma van de plug-in opnieuw uit te voeren. De online gebruikershandleiding van Luminar AI is ook uitgebreid om het voor gebruikers gemakkelijker dan ooit te maken om te zoeken en antwoorden te vinden op eventuele vragen over Luminar AI. Skylum Luminar AI Update 4 is voorzien van het langverwachte Portret met Bokeh AI gereedschap, dat samen met andere, handige functies visuele verhalenvertellers helpt hun creativiteit te ontplooien.

Portret met Bokeh AI

Voortbouwend op de AI-geleide gereedschappen voor diepte-mapping, isoleert Portret met Bokeh AI een portret van de achtergrond. Het gereedschap herkent mensen in groepen of in ongebruikelijke posities of poses. Nadat het onderwerp van de achtergrond is geïsoleerd, vervaagt Portret met Bokeh AI de achtergrond om de rijke, wazige achtergrondonscherpte van een high-end lens bij een wijd open diafragma na te bootsen. Dankzij kunstmatige intelligentie kan Luminar AI mensen op een foto herkennen en automatisch het perfecte masker creëren om het onderwerp van de achtergrond te scheiden. Het masker wordt weliswaar automatisch gegenereerd, maar de gebruiker kan het masker nog steeds met diverse schuifbalken verfijnen en aanpassen om het gewenste effect te bereiken. Naast de instelbare achtergrondonscherpte kan men de achtergrond verder verfijnen met schuifregelaars om de achtergrondbelichting aan te passen, gloed toe te voegen aan hooglichten, een specifieke scherptediepte in te stellen en randen te verfijnen. Als de achtergrond naar wens is ingesteld, kan men de andere AI-aangedreven portretgereedschappen gebruiken, te weten Gezicht AI, Huid AI en Lichaam AI, om het onderwerp echt op te laten vallen. Naast het nieuwe gereedschap Portret met Bokeh AI telt Update 4 nog enkele verbeteringen. Zo is onder andere het werken met texturen verbeterd en gaat het uitlijnen van de horizon in Lucht AI nu een stuk gemakkelijker.

Beschikbaarheid

Al met al is Skylum Luminar AI een interessant beeldbewerkingsprogramma, waarmee men dankzij de diverse sjablonen en AI-gereedschappen beelden vrij vlot kan bewerken of een compleet andere uitstraling geven. En dankzij de diverse maskergereedschappen kan men eventueel ook delen van een beeld bewerken. Luminar AI kost € 99,- en voor dat geld krijgt men een gebruiksvriendelijk beeldbewerkingsprogramma boordevol handige en innovatieve gereedschappen. Warm aanbevolen! Meer weten: lees dan hier onze eerdere review!

Kijk voor meer informatie op skylum.com/luminar-ai.

Geplaatst in: Nieuws