ComputerComputer
Door 4 mei 2021 Lees verder →

Samyang AF 12mm F2 E

Nieuw van Samyang is het AF 12mm F2 E groothoekobjectief. Het is het eerste Samyang autofocus ultra-groothoekobjectief met vast brandpunt dat speciaal ontworpen is voor Sony E-mount APS-C camera’s. Deze nieuwe autofocus prime heeft een beeldhoek die gelijk is aan die van een 18mm lens op een Full-Frame camera.

De Samyang AF 12mm F2 E heeft een groot F2 diafragma, waardoor een lagere ISO of een snellere sluitertijd mogelijk is bij het vastleggen van bijvoorbeeld astrofotografie. De optische opbouw bestaat uit 12 elementen in 10 groepen met 5 speciale lenzen (1 H-ASP, 1 ASP en 3 ED); drie extra-lage dispersie lenselementen en twee asferische (H-ASP & ASP) elementen. Deze laatste zijn opgenomen in het optische ontwerp om zo chromatische aberraties en vervorming tot een minimum te kunnen beperken, en zo scherpere opnamen te kunnen realiseren. Bovendien is een verbeterde versie van de Samyang Ultra Multi Coating (UMC) toegepast op de lenselementen om oppervlaktereflecties te verminderen en lensflare en ghosting te voorkomen. Dit geeft een betere lichttransmissie en contrastrijkere foto’s. Er kan met de Samyang AF 12mm F2 E ieder bijzonder moment vastgelegd worden, niet alleen ’s nachts, maar ook overdag, want dit compacte en lichte ultragroothoekobjectief heeft een korte minimale scherpstelafstand, een weerbestendige behuizing en een stil en snel autofocus voor scherpe foto’s en video’s. De handmatig scherp te stellen Samyang MF 12mm F2 is al lange tijd zeer geliefd bij fotografen die zich bezighouden met astrofotografie. De nieuwe Samyang AF 12mm F2 E maakt gebruik van een geavanceerd autofocussysteem en een nieuw modern lensontwerp dat verder gaat dan wat er in de bestaande Samyang objectieven met handmatige scherpstelling is toegepast.

Het Samyang AF 12mm F2 E objectief is vanaf half mei te koop en heeft een adviesverkoopprijs van € 399,99

Kijk voor meer informatie op www.samyangbenelux.com.

Geplaatst in: Nieuws