Computer algemeen
Door 5 februari 2021 Lees verder →

Canon lanceert nieuwe versie ST-E3-RT-transmitter

Het betreft een update van de populaire ST-E3-RT-transmitter. Deze nieuwe uitvoering maakt wireless flitssynchronisatie en meervoudige bediening van Speedlites tot op een afstand van 30 meter mogelijk en geeft professionals meer creatieve vrijheid in zowel een studio-omgeving als bij buitenopnamen. De ST-E3-RT(Ver.2) ondersteunt belangrijke functies van de recent geïntroduceerde Speedlite EL-1 en biedt ook nieuwe mogelijkheden bij gebruik van eerder uitgebrachte RT-Speedlites, waaronder wireless (radio) tweede-gordijnsynchronisatie.

Andere nieuwe functies van de ST-E3-RT(Ver.2) zijn onder meer de ondersteuning van de Speedlite EL-1’s low power 1/8192 microflits, en voor fotografen die handmatig flitsen heeft de transmitter een nieuwe FE-geheugeninstelling. Met de wireless radiotransmissie en tweede-gordijnsynchronisatie activeert de ST-E3-RT(Ver.2) de flitser aan het einde van een lange belichting. Dit helpt fotografen om natuurlijk ogende opnamen te produceren wanneer ze bewegende onderwerpen fotograferen. De ST-E3-RT(Ver.2) biedt deze functie als een nieuwe wireless optie en geeft gebruikers zo meer flexibiliteit binnen een scala aan opnamescenario’s. Bij fotografie met een groot diafragma en/of een hoge ISO-snelheid kan het flitslicht het onderwerp en de scène vaak overheersen. Dit dwingt fotografen om instellingen te wijzigen of een andere opstelling te kiezen, waardoor uiteindelijk het gewenste effect verloren gaat. In combinatie met de Speedlite EL-1 zorgt de 1/8192 microflits van de transmitter voor schitterende subtiele lichtnuances zonder de sfeer en het omgevingslicht op de set te verstoren. Deze functie is perfect voor mode- en portretfotografen die scènes met een natuurlijke uitstraling willen vastleggen.

Update

Voortbouwend op de flexibele kwaliteiten van de oorspronkelijke transmitter ondersteunt de ST-E3-RT(Ver.2) een FE-geheugen – voor het sneller en gemakkelijker handmatig instellen van de flitser. Professionals hoeven niet langer meerdere proefopnamen te maken en hebben nu de mogelijkheid om een eerste opname te maken in de E-TTL-modus, waarbij de E-TTLflitsinstellingen worden opgeslagen. Vervolgens kunnen gebruikers de Speedlites overschakelen op handmatig flitsen om waar nodig handmatige aanpassingen te doen – alles met behoud van de oorspronkelijke E-TTL-instellingen. De Canon ST-E3-RT(Ver.2) is vanaf eind mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 329,99. Canon biedt ook een betaalde update voor huidige ST-E3-RT-gebruikers. Zij kunnen hun transmitter opsturen naar een van de erkende Canon Service Centers voor upgrading met de nieuwe extra functies en mogelijkheden van de ST-E3-RT(Ver.2).

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws