Computer algemeen
Door 15 oktober 2020 Lees verder →

Canon kondigt Speedlite EL-1 flitser aan

Nieuw van Canon is de Speedlite EL-1, een krachtige flitser die dankzij het robuuste en weerbestendige ontwerp zelfs onder extreme omstandigheden kan worden gebruikt. Met opties voor een lichtintensiteit van maximaal 1/8192 biedt de Speedlite EL-1 fotografen meer controle en precisie als het gaat om de belichting. Met snelle recycle-tijden van 0,1 tot 0,91 seconde en gevoed door de nieuw ontworpen, zeer krachtige Canon LP-EL-accu kan men ook sneller en langer fotograferen. De Canon Speedlite EL-1 is de eerste Speedlite-flitser met een ‘rode ring’ – Canon’s kenmerk van ‘L-serie’-beeldkwaliteit – om prestaties op een professioneel niveau aan te geven.

De Canon Speedlite EL-1 produceert een consistent krachtige flits die ervoor zorgt dat fotografen elk moment kunnen vastleggen, ongeacht het scenario. Met de krachtige lichtintensiteit en het grote bereik heeft de Speedlite EL-1 een concurrerend richtgetal van GN60 en worden zelfs onderwerpen op afstand goed belicht. Deze flitser biedt de hoogste continue flitscapaciteit van alle Canon Speedlite-flitsers en kan zonder oververhitting tijdens reeksopnamen tot 1702 keer continu flitsen met maximaal vermogen. De korte recycleduur van 0,1 tot 0,9 seconde maakt deze flitser perfect voor het fotograferen van de actie op de rode loper. In situaties waar fotografen gedurende langere tijd continu fotograferen, is het van groot belang dat ze vertrouwen hebben in hun uitrusting. Dankzij de accuniveau-indicator op de Canon LP-EL-accu hebben fotografen niet langer ‘accu-angst’. De lithium-ion accu staat synoniem voor vermogen en betrouwbaarheid, waardoor fotografen met vol vermogen ongeveer 335 keer kunnen flitsen. Door gebruik te maken van een actief koelsysteem met een interne ventilator garandeert de Speedlite EL-1 consistente flitsprestaties gedurende langere opnamesessies – ideaal voor lange dagen waarop gebeurtenissen zoals bruiloften worden gefotografeerd. In de CSP-modus (Continuous Shooting Priority) wordt de flitsintensiteit automatisch met één stop verlaagd en wordt de ISO-snelheid in plaats daarvan met één stop verhoogd om de accu nog meer te sparen, de opnameduur te verlengen en de recycletijd te verkorten.

Controle

De Speedlite EL-1 is een veelzijdige flitser die meer keuzevrijheid en meer controle biedt, zodat fotografen de gewenste uitstraling kunnen realiseren. De Speedlite EL-1 is de eerste Canon-Speedlite met tweekleurige LED-modelleringslampen, zodat fotografen kunnen zien waar en hoe het licht van de flitser op hun onderwerp valt en eventueel aanpassingen kunnen doen aan de kleurtemperatuur en helderheid. Met de nieuwe optie voor een laag flitsvermogen tot 1/8192 kunnen fotografen de flitsintensiteit in 14 stappen regelen, bijvoorbeeld bij macrofotografie waar slechts een geringe hoeveelheid licht nodig is of bij het vastleggen van portretten en het in evenwicht brengen van de belichting met nachtelijke sterrenhemel. Voor gebruik in een studio-omgeving is de Speedlite EL-1 aan te sluiten op maximaal 15 andere flitsers. De wireless signaaloverdracht opent een aantal creatieve opties, waaronder nu ook tweede gordijnsynchronisatie voor meer artistieke expressie, zoals achtergrondverlichting. Met de FE-geheugenfunctie voor flitsbelichting kan de Speedlite EL-1 de meest recente E-TTL-flitsinstelling opslaan, zodat de fotograaf kan overschakelen naar de Handmatig-modus en zo nodig kleine aanpassingen kan doorvoeren rond die instellingen om snel en eenvoudig met een consistente belichtingsconfiguratie te werken.

Gebruiksvriendelijk

Door gebruik te maken van hetzelfde elektronische contactmechanisme als de populaire Speedlite 600EX II-RT, biedt ook deze flitser het dubbele voordeel van een vegende flitsschoen. De veegfunctie zorgt voor weerstand tegen stof en garandeert een tweeweg-communicatiesysteem voor back-upcommunicatie tussen de camera en de flitser, waardoor verkeerde activering wordt voorkomen. De nieuwe xenonbuis staat garant voor een langere duurzaamheid, hogere nauwkeurigheid en consistentie, waardoor flitsen met geringe lichtintensiteit mogelijk is. De flitser heeft een nieuwe gebruiksvriendelijke interface en joystick, zodat fotografen moeiteloos door het menu kunnen navigeren en instellingen snel kunnen wijzigen. Het lcd-scherm is verbeterd en heeft nu witte achtergrondverlichting en witte tekst op een zwarte achtergrond, zodat instellingen goed zichtbaar zijn, zelfs bij weinig omgevingslicht. Ook het bereik voor indirect flitsen is vergroot – de flitskop kan nu 120 graden worden gekanteld. De flitser kan naar achteren worden gericht, waardoor indirect flitsen eenvoudiger is en het licht zachter wordt. Met de meegeleverde adapter voor indirect flitsen en de twee kleurenfilters is dit de perfecte kit voor portretfotografen. De nieuwe Canon LP-EL-accu is speciaal ontworpen om snel de hoge stromen te leveren die de Speedlite EL-1 opladen en uitzonderlijke prestaties mogelijk maken. De accu kan worden opgeladen met dezelfde LC-E6/LC-E6E-lader die ook wordt gebruikt bij veel van de huidige Canon-camera’s.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon Speedlite EL-1 is vanaf begin februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van €1.199,99. De nieuwe Canon LP-EL-accu is eveneens vanaf begin februari verkrijgbaar, voor een adviesprijs van €139,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws