Computer algemeen
Door 3 september 2020 Lees verder →

Panasonic lanceert LUMIX DC-S5 full-frame systeemcamera

Nieuw van Panasonic is LUMIX DC-S5, een hybride full-frame spiegelloze systeemcamera die foto’s én video’s vastlegt en serieuze foto- en videografen veel flexibiliteit biedt. De basis van de LUMIX S5 wordt gevormd door een 24,2 megapixels full-frame CMOS-sensor van 35 mm die een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij een hoge gevoeligheid biedt, wat mogelijk wordt gemaakt door een goede lichtcondensatie.

Door toepassing van de Dual Native ISO-technologie kunnen bij een maximale ISO-waarde van 51200 bijzonder heldere video’s worden vastgelegd met de LUMIX S5. Als pionier op het gebied van hybride spiegelloze foto-/videocamera’s, biedt LUMIX het grootste assortiment camera’s waarmee 4K 10-bits video-opnames kunnen worden gemaakt. De LUMIX S5, de nieuwste toevoeging aan dit assortiment, is in staat 4K 60p/50p 4:2:0 10-bits en 4K 30p/25p 4:2:2 10-bits opnames intern vast te leggen. Daarnaast kunnen 4K 60p/50p 4:2:2 10-bits video’s worden vastgelegd via HDMI-uitvoer. Voor 4K 30p/25p 4:2:0 8-bits intern vastgelegde beelden geldt er geen tijdslimiet. Door de unieke warmteverspreidingstechnologie van Panasonic is het mogelijk stabiel en langdurig video-opnames te maken. De LUMIX S5 biedt een dynamisch bereik van 14+ stops, welke gelijk is aan het bereik van filmcamera’s, en VLog/V-Gamut compatibel met de populaire colorimetrie ‘VariCam Look’. Daarnaast zijn er verschillende opnameformaten en -modi mogelijk, zoals de modus 4:3 Anamorphic, Slow & Quick Motion, 4K/60p intervalopnames en 4K HDR. Op de full-frame spiegelloze systeemcamera’s uit de LUMIX S-serie is het L-Mount-systeem toegepast om gebruikers te voorzien van een gevarieerd en toekomstbestendig assortiment producten van Panasonic, Leica en Sigma.

Autofocus

De autofocus van de LUMIX S5 is heel snel en nauwkeurig bij het maken van zowel foto’s als video’s. Dit wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde deep learning-technologie met real-time detectie van het soort onderwerp en de onderdelen daarvan, zoals het menselijk oog, gezicht, hoofd en lichaam. Door de Body I.S. (5-assig) in de camera te combineren met de O.I.S. (Optical Image Stabilizer, 2-assig) in lenzen uit de LUMIX S-serie, compenseert 5-assige Dual I.S.2 cameratrillingen waardoor een langere sluitertijd van 6,5-stops mogelijk is. Door het robuuste spatwater- en stofbestendige ontwerp kunnen professionele gebruikers rekenen op grote betrouwbaarheid. Voor een optimale fotografische beleving biedt de camera een 96-megapixel High Resolution-modus (JPEG/RAW), de functie Live View Composite en de HLG Photomodus. Dankzij de grote energiezuinigheid van de camera en een nieuwe, krachtige batterij van 2.200 mAh kunnen er circa 470 foto’s worden vastgelegd bij gebruik van de LVF en 1.500 foto’s in de modus Power Save LVF. De camera kan worden opgeladen via USB of netstroom. Verder is hij voorzien van twee SD-kaartsloten (UHS-II en UHS-I) en worden 5 GHz/2,4 GHz Wi-Fi en Bluetooth 4.2 ondersteund. De Panasonic LUMIX S5 heeft een adviesprijs van € 1.999,-. Wie voor 30 september 2020 een LUMIX S5 aanschaft, ontvangt gratis een Sigma-lens (45 mm F2.8.) ter waarde van € 669,-. Kijk hier voor meer informatie over deze actie.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws