ComputerComputer
Door 30 maart 2020 Lees verder →

Kingston MobileLite Plus

Kingston, bekend van de geheugenkaarten en computergeheugen, heeft met de MobileLite Plus een uiterst compacte en snelle SD-kaartlezer op de markt gebracht. De kaartlezer is geschikt voor USB 3.2, maar ondersteunt ook USB 2.0 en is daarmee de ideale kaartlezer voor de fotograaf die veel onderweg.

De MobileLite Plus wordt geleverd in een blisterverpakking. De SD-kaartlezer is slechts 52x33x9 mm groot en weegt 11 gram. De kaartlezer is vervaardigd uit kunststof en kan tegen een stootje. De MobileLite Plus past gemakkelijk in elke fototas of broekzak. De kaartlezer leest SD-, SDHC-, SDXC- en UHS-II geheugenkaarten. De meeste recente snelheden worden ondersteund en de MobileLite Plus is compatibel met Windows 8 en hoger, Mac OS X versie 10.0.x en hoger, Linux 2.6 en hoger, en Chrome OS. De kaartlezer ondersteunt standaard USB 3.2 Gen 1 snelheden, maar is ook compatibel met USB 2.0 poorten. Uiteraard worden alleen de maximale overdrachtssnelheden gehaald als men de kaartlezer gebruikt met een snelle geheugenkaart en een USB3.0-poort. Na het plaatsen van een SD-geheugenkaart in de MobileLite Plus steekt deze voor ongeveer de helft van de geheugenkaart uit de kaartlezer, zodat deze ook weer gemakkelijk kan worden verwijderd, prima!

Snel

Digitale camera’s hebben de laatste jaren beeldsensors met steeds meer megapixels gekregen met als gevolg grotere beeldbestanden. Een 61-megapixel JPEG-beeld van een Sony A7R IV is bijvoorbeeld gemiddeld ruim 30 MB groot. Het overzetten van grote hoeveelheden beelden na een dag fotograferen is dan ook vaak een tijdrovende klus. Zeker, als men ook nog eens in RAW fotografeert. Videografen die in 4K filmen met drone of digitale camera zijn ook gebaat bij een snelle bestandsoverdracht. Zij dienen ook te beschikken over een geheugenkaart met een hoge opslagsnelheid. Om het maximale rendement uit deze compacte kaartlezer te halen, dient men ook te beschikken over een computer met een USB 3.0-poort. Ter vergelijking de maximale snelheid van USB 2.0 bedraagt 480 Mbit/s en van USB 3.0 is dat 4,8 Gbit/s, dat is in theorie dus maar liefst 10x sneller! En inderdaad met de MobileLite Plus kaartlezer gaat het overzetten van beelden beduidend sneller.

Conclusie

De Kingston MobileLite Plus is in combinatie met een snelle SD-geheugenkaart supersnel. Voor wie op zoek is naar een rappe USB3.0-kaartlezer die ook met USB 2.0 overweg kan, is de MobileLite Plus dan ook een prima keuze. En voor de prijs hoeft men het niet te laten, want de Kingston MobileLite Plus kost slechts € 10,-. Aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.kingston.com.

Geplaatst in: Opslag