Computer algemeen
Door 25 juli 2019 Lees verder →

Canon lanceert RF 24-240mm F4-6.3 IS USM zoomobjectief

Canon heeft haar assortiment RF-lenzen uitgebreid met het RF 24-240mm F4-6.3 IS USM zoomobjectief. Deze nieuwste lens voor het EOS R System biedt dankzij het 10x zoombereik veel creatieve mogelijkheden. Met deze breed inzetbare zoomlens legt men alles – van groothoek- tot telestand en zelfs close-ups – vast.

Met een gewicht van slechts 750 gram heeft de compacte en draagbare RF 24-240mm F46.3 IS USM een prima verhouding tussen gewicht en brandpuntsafstand. Met de 10x zoom en een diafragma van F4-6.3 is deze zoomlens de ideale keuze voor enthousiaste reisfotografen. De RF 24-240mm F4-6.3 IS USM’s biedt alle ruimte voor creativiteit: de groothoek-brandpuntsafstand van 24mm is ideaal voor groepsfoto’s, landschaps- en stadsfotografie, terwijl met 240mm telestand de lens perfect is voor het van middellange afstand fotograferen van sportprestaties, evenementen, wilde dieren en mensen. Met de ruitvormig geribbelde focus-/bedieningsring en grote, vergrendelbare zoomring met 100 graden rotatie geeft de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM gebruikers een directe en nauwkeurige controle om alle mooie en interessante dingen die ze zien vast te leggen met de best mogelijke opnamekwaliteit. Dankzij de grote diameter en korte ‘back focus’ van de RF-vatting kon de lens worden ontworpen met grote achterelementen, waardoor de beeldkwaliteit wordt gemaximaliseerd.

Met een 5-stops Image Stabilizer is de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM de eerste full-frame lens met Dynamic IS die fotografen een hoge stabiliteit biedt bij fotografie uit de hand – zelfs bij zeer lange sluitertijden – en hen in staat stelt hun creatieve grenzen te verleggen. Deze belangrijke eigenschap maakt het mogelijk om opnamen te maken in omgevingen met weinig licht en zorgt voor stabiele videobeelden – dit laatste met een 1/8-stop diafragmaregeling; perfect voor spontane foto’s en videobeelden die onderweg kunnen worden vastgelegd. Met de Nano USM autofocus-motor die de voordelen van STM en de ringvormige USM combineert, over 88% horizontale en 100% verticale dekking bij gebruik van Dual Pixel CMOS AF, is de lens ook snel, stil en vloeiend bij videobeelden.

De Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM is vanaf eind september beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1019,99. Er zal tevens een EOS RP kit met de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM gelanceerd worden Deze EOS RP kit heeft een adviesprijs van € 2239,99.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Nieuws