Computer algemeen
Door 16 november 2018 Lees verder →

Scott Kelby, hoe doe je dat in Lightroom Classic CC?

Scott Kelby, de bestverkopende auteur over fotografische technieken ter wereld, heeft een geheel nieuw boek op de markt gebracht. En wel een boek dat je helpt om direct resultaat te bereiken in Lightroom Classic CC. Je krijgt in Scott Kelby, hoe doe je dat in Lightroom Classic CC? (ISBN 9789463560764) snel antwoord en bent in no-time aan de slag met het bewerken van afbeeldingen in Lightroom Classic CC.

Adobe Photoshop Lightroom is de laatste jaren uitgegroeid tot hét gereedschap van menig fotograaf. Het programma is weliswaar uitgebreid en krachtig, maar daardoor zijn de dingen die je soms nodig hebt enigszins verborgen of niet echt voor de hand liggend. Het zal vaak voorkomen dat je in Lightroom Classic iets gedaan wilt krijgen, maar dat je geen idee hebt waar Adobe die functie verstopt heeft of wat de juiste reeks handelingen is om dat nu te doen, zodat je daarna weer snel verder kunt met het bewerken van je foto’s. En dat is de reden waarom dit boek er is: om je snel naar de techniek, de sneltoets, de instelling of de juiste handeling te brengen. Het 320 pagina’s tellende boek telt 12 hoofdstukken. Er zijn hoofdstukken over het importeren van beelden, organiseren van je beelden, de gebruikersinterface aan je wensen aanpassen, foto’s bewerken, de penselen gebruiken, speciale effecten creëren, je foto’s opslaan, fotoboeken maken, een presentatie maken, foto’s afdrukken, Lightroom gebruiken op je mobiele apparaat en tot slot een hoofdstuk waarin Scott Kelby een aantal veelvoorkomende problemen bespreekt. In elk hoofdstuk worden 10 tot 25 specifieke onderwerpen (steeds op een enkele pagina) behandeld. Als je iets wilt doen, dan sla je het boek open op het desbetreffende hoofdstuk, je zoekt op wat je wilt doen en Scott legt je op één pagina in heldere taal exact uit hoe het werkt. Op die manier kun je snel weer aan de slag. Dit is dus geen boek vol theorie, verwarrend jargon of complexe stappenlijstjes. Scott laat je duidelijk zien wanneer je op welke knop moet klikken en wanneer je welke instelling moet gebruiken. Zo loop je nooit meer vast in Lightroom Classic CC. Dit boek is een uitstekend leerboek voor beginnende Lightroom-gebruikers en een prima naslagwerk voor meer ervaren Lightroom-gebruikers. Het kost tijdelijk € 29,99 (na 15 december 2018 is de prijs € 34,99) en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken