Computer algemeen
Door 2 november 2018 Lees verder →

Het Adobe Photoshop Lightroom CC boek voor digitale fotografen

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen over Lightroom CC. In Het Adobe Photoshop Lightroom CC boek voor digitale fotografen (ISBN 9789463560443) van bestseller-auteur en Photoshop-expert Scott Kelby passeren alle voor digitale fotografen relevante technieken voor het beheren en bewerken van digitale beelden in Lightroom CC uitgebreid de revue.

Het 464 pagina’s dikke boek telt 14 hoofdstukken waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: foto’s importeren, foto’s organiseren, Lightroom aanpassen, foto’s ontwikkelen, foto’s (gedeeltelijk) bewerken, schilderen met licht, speciale effecten, veelvoorkomende problemen oplossen, foto’s exporteren, Photoshop gebruiken, fotoboeken maken, foto’s afdrukken en video’s bewerken. Scott Kelby behandelt in dit boek ook op de van hem bekende stapsgewijze wijze meer dan 125 problemen waar elke digitale fotograaf in de dagelijkse praktijk mee te maken kan krijgen, zoals de witbalans instellen, kleuren levendiger maken, lokale aanpassingen (tegenhouden en doordrukken), portretten retoucheren, lensvervorming verhelpen, ruis verminderen, rode ogen verwijderen, een watermerk toevoegen, foto’s verscherpen, HDR-foto’s maken, enzovoort. Elk item wordt door middel van een aantal praktische stapsgewijze instructies en geïllustreerd met duidelijke schermvoorbeelden uit de doeken gedaan. In een apart hoofdstuk wordt de combinatie Lightroom en Photoshop behandeld en ook het maken van fotoboeken en afdrukken komen in aparte hoofdstukken uitgebreid aan bod. In het laatste hoofdstuk van dit boek beantwoordt Scott de meest gestelde vraag: ‘In welke volgorde moet ik de zaken aanpakken?’ Hij laat je hier van begin tot eind een complete Lightroom-workflow zien en leert je hoe je die kunt toepassen in je eigen werkwijze. Handig is ook dat je veel van de in dit boek gebruikte voorbeeldfoto’s van de website bij dit boek kunt downloaden, zodat je alle stappen en technieken zelf kunt uitproberen. Wat ons betreft is dit boek verplichte kost voor elke gebruiker van Lightroom CC. Het kost € 44,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken