Computer algemeen
Door 27 september 2018 Lees verder →

Panasonic kondigt komst full-frame systeemcamera’s aan

Na Nikon en Canon heeft ook Panasonic de komst van twee spiegelloze systeemcamera’s met een full-frame beeldsensor van 35 mm aangekondigd. De Panasonic Lumix S1R en de S1 zijn uitgerust met ’s werelds eerste 4K 60p/50p video-opnamefunctie en een Dual I.S.-beeldstabilisatiesysteem. Beide camera’s zullen deel uitmaken van de Lumix S-serie en worden volgend voorjaar wereldwijd geïntroduceerd.

De Panasonic Lumix S-serie biedt gebruikers specialistische mogelijkheden om indrukwekkende beelden te maken. De camera’s zijn robuust en gebruiksvriendelijk – beide essentiële eigenschappen voor professionele fotografen en videografen. Ze zijn uitgerust met een spectrum aan technologieën en nieuwe innovaties als beeld- en signaalverwerking, optische en warmtebehandelingstechnologie en meer. De combinatie van deze technologieën zal de gebruiker nieuwe mogelijkheden bieden in foto- en videografie. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Lumix S1R en S1 zijn:

  • De nieuw ontwikkelde 35mm full-frame beeldsensor biedt een hoge beeldkwaliteit en veel creatieve vrijheid. De S1R beschikt over circa 47 miljoen effectieve pixels en de S1 over circa 24 miljoen effectieve pixels.
  • ’s Werelds eerste spiegelloze full-frame systeemcamera met ondersteuning voor 4K 60p/50p video-opnames.
  • ’s Werelds eerste1 spiegelloze full-frame systeemcamera met Dual I.S. beeldstabilisatie waardoor fotograferen vanuit de hand mogelijk wordt voor opnames in de verte of in donkere situaties, waar voorheen een statief bij noodzakelijk was.
  • Twee slots voor een XQD- en SD-geheugenkaart, de eerste Panasonic camera uitgerust met deze combinatie.
  • Een robuust LCD-scherm kantelbaar over drie assen vergroot het gebruiksgemak en ondersteunt professionele foto- en videografie.
  • Oneindig veel toepassingen: Leica Camera’s L-mount maakt het mogelijk dat andere lenzen gebruikt kunnen worden die voldoen aan de L-mount specificaties van de partners Leica Camera en Sigma. Door het aanbieden van een breed scala aan lenzen wordt de expressiviteit van de gebruiker vergroot.
  • Panasonic gaat het assortiment lenzen die compatibel zijn met de Lumix S-serie ook verder uitbreiden en is voornemens meer dan 10 lenzen te ontwikkelen voor 2020, waaronder een 50mm/F1.4 lens met vaste scherpstelling, een 24-105mm standaard zoomlens en een 70-200mm telezoomlens.

Prijzen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws