ComputerComputer
Door 3 april 2018 Lees verder →

Kingston Canvas React 256GB SD-kaart

Fabrikant Kingston heeft onder de naam Canvas een compleet reeks nieuwe geheugenkaarten op de markt gebracht. Canvas omvat drie verschillende series, te weten Canvas Select, Canvas Go! en Canvas React, in zowel SD- als microSD-formaat. De Select-kaarten zijn bedoeld voor compactcamera’s en smartphone, de Go!-kaarten voor spiegelreflex-, drone- of actiecamera’s en de React-reeks voor high-end camera’s die een snelle opslag vereisen. Wij probeerden de Canvas React 256GB uit.

De Kingston Canvas geheugenkaarten zijn volgens de maker ontworpen met het doel de betrouwbaarheid, flexibiliteit en prestaties te leveren die nodig zijn voor ieder foto- of videoproject. Dankzij de bewezen levensduur kunnen gebruikers vertrouwen op de geheugenkaarten en ze overal mee naar toe nemen. De Canvas kaartserie is de ideale geheugenkaart voor het maken van HD opnames en het fotograferen in hoge resolutie op zowel compactcamera’s als op smartphones. De kaart heeft een klasse 10 UHS-I leessnelheid tot 80 MB/s. De Canvas Select kaarten zijn beschikbaar in SD-uitvoering tot 128GB en microSD-uitvoering tot 256GB. De Canvas Go!-kaarten zijn gemaakt voor het filmen van avonturen in 1080P of zelfs 4K op een digitale spiegelreflex-, drone- of actiecamera. De kaart heeft een klasse 10 UHS-I U3 leessnelheid tot 90 MB/s en een schrijfsnelheid tot 45 MB/s. De Canvas Go! Kaarten zijn beschikbaar in SD-uitvoering tot 512GB en microSD-uitvoering tot 128GB.

Canvas React

Voor het serieuzere werk zijn de Canvas React-geheugenkaarten bedoeld. Deze geheugenkaarten zijn vooral ontworpen met het oog op snelheid. Denk daarbij aan het vastleggen van 4K video of het maken van foto’s in burst-modus met een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of smartphone. De Canvas React geheugenkaarten hebben een klasse 10 UHS-I U3 leessnelheid tot 100 MB/s en een schrijfsnelheid tot 80 MB/s. De geheugenkaarten zijn beschikbaar in microSD-uitvoering tot 128GB en SD-uitvoering tot 256GB. Laatstgenoemde kaart hebben wij uitgeprobeerd in een Sony A7R II-systeemcamera. Deze 42-megapixel systeemcamera levert JPEG-beeldbestanden van circa 25MB, dat betekent dat er op deze geheugenkaart maar liefst ruim 10.000 JPEG-beelden passen! En dankzij de rappe schrijfsnelheid van 80 MB/s is de camerabuffer bij burst-fotografie minder snel vol. Men kan langer achtereen door blijven fotograferen en de camerabuffer is ook sneller leeg, zodat men snel weer klaar is voor de volgende opnamen. Ook het kopiëren van gemaakte beelden naar de computer gaat dankzij de hoge leessnelheid ook vlotter. Zeker als men een USB3.0 kaartlezer als de Kingston MobileLite G4 gebruikt.

Conclusie

www.pixelmania.nlKingston heeft met de Canvas geheugenkaarten een reeks uitstekende en betaalbare geheugenkaarten op de markt gebracht. Voor de serieuze fotograaf is de Canvas React-serie het meest interessant. Deze kaarten zijn duurzaam en hebben dusdanig snelle overdrachtssnelheden dat men probleemloos beelden en video’s in de hoogste resolutie onder de meest uiteenlopende omstandigheden vast kan leggen. Ook het kopiëren van beelden gaat lekker vlot. De Kingston Canvas geheugenkaarten worden gedekt met een levenslange garantie en gratis technische ondersteuning. Prijzen variëren vanaf € 21,- (voor 32GB) tot circa € 125,- (256GB). Op basis van de prima prijs/kwaliteitverhouding kennen wij de Kingston Canvas React geheugenkaarten in de categorie Opslag een Pixelmania Award toe. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.kingston.com.

Geplaatst in: Opslag, Pixelmania Award