Computer algemeen
Door 19 mei 2017 Lees verder →

Sony kondigt twee nieuwe groothoekzoomobjectieven aan

Sony heeft twee aanvullingen op zijn groeiende assortiment full-frame lenzen voor het E-mount camerasysteem aangekondigd. De nieuwkomers zijn de FE 16–35mm F2.8 GM groothoekzoomlens en de FE 12–24 mm F4 G ultragroothoekzoomlens. De eerstgenoemde lens combineert een hoge resolutie met de prachtige achtergrondonscherpte van de G Master-serie en is bijzonder geschikt voor landschappen, stadsgezichten, portretten en meer. Het tweede zoomobjectief heeft de breedste beeldhoek onder Sony’s FE lenzen en biedt een dynamisch nieuw perspectief.

De FE 16–35mm F2.8 GM is het eerste G Master-model met groothoekzoom en dus ideaal voor veel verschillende opnamesituaties, zoals landschappen, architectuur, close-ups, sport, actie en veel meer. Dankzij het lichte en compacte ontwerp is hij bovendien zeer draagbaar en eenvoudig in gebruik. Het optische design bevat vijf asferische elementen, waarvan er twee originele XA-elementen (extreem asferisch) zijn die aberratie verminderen en de optimale resolutie creëren over het hele zoom- en brandpuntsafstandbereik. Het voorste XA-element in dit zoomobjectief is het grootste XA-element ooit gemaakt en garandeert de beste kwaliteit. Er zijn ook twee ED-glaselementen (Extra low-Dispersion) gebruikt, die de chromatische aberratie beperken en de resolutie optimaliseren. De Nano AR-coating van Sony onderdrukt interne reflecties om een uitstekend beeldcontrast en prachtige helderheid te garanderen.

Dankzij de 11 diafragmabladen is het diafragma bijna perfect rond. Dit in combinatie met het eerder genoemde XA-element zorgen er voor dat onderwerpen scherp in focus zijn terwijl de achtergrond fraai vervaagd (bokeh) is. Daarnaast heeft de lens twee DDSSM’s (Direct Drive Super Sonic wave Motor) die een zwevend scherpstelsysteem vormen en de automatisch scherpstelling snel, stil en nauwkeurig maken. Het zoomobjectief is bovendien stof- en vochtbestendig en heeft een fluorcoating op de voorlens, waardoor stof of vet minder snel hechten en gemakkelijker kan worden verwijderd. De lens is ook voorzien van een scherpstelmodusschakelaar, scherpstelvergrendeling en kapontgrendeling.

Ultragroothoekzoomlens

De nieuwe compacte FE 12–24mm F4 G ultragroothoekzoomlens produceert beelden met een uitzonderlijke kwaliteit en weegt slechts 566 gram. Deze full-frame lens voor het E-mount camerasysteem heeft de breedste beeldhoek van Sony tot nu toe. Hij biedt een dynamisch perspectief voor landschap-, architectuur- en interieurfotografie en is geschikt voor zowel foto’s als films.

Het innovatieve en optische design omvat vier asferische elementen die van hoek tot hoek zorgen voor goede scherpte en een hoge resolutie. Daarnaast zijn er drie ED-glaselementen en een Super ED-glaselement in het design verwerkt en wordt er gebruik gemaakt van Nano AR-coating. Al deze factoren zorgen ervoor dat de chromatische aberratie maximaal wordt beperkt in het gehele beeld.

De 16-35mm F2.8 GM zal verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2017 en circa € 2.700,- gaan kosten. De 12-24mm F4G zal verkrijgbaar zijn vanaf juli 2017 en circa € 2.000,- kosten.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Nieuws