Computer algemeen
Door 7 april 2017 Lees verder →

Het Adobe Photoshop CC-boek voor digitale fotografen

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een compleet nieuw boek verschenen over Adobe Photoshop CC van bestseller-auteur en Photoshop-expert Scott Kelby. In Het Adobe Photoshop CC-boek voor digitale fotografen (ISBN 9789059409613) passeren alle voor digitale fotografen relevante technieken voor het beheren en bewerken van digitale beelden in Photoshop CC uitgebreid de revue.

Het 352 pagina’s dikke boek telt 12 hoofdstukken, te weten De beginselen van Camera RAW, Dieper in Camera Raw duiken, De aanpassingsgereedschappen van Camera Raw, Lensproblemen oplossen, Effecten met Camera Raw, Foto’s uitsnijden en grootte aanpassen, Lagen, selecties en composities, HDR-afbeeldingen maken, Veelvoorkomende problemen oplossen, Speciale effecten voor fotografen, Verscherpingstechnieken, en Mijn workflow stap voor stap. Uit dit alles blijkt dat de workflow van de fotograaf in Photoshop aanzienlijk is geëvolueerd. Steeds meer bewerkingen en aanpassingen worden – of je nu fotografeert in RAW, JPEG of TIFF – gedaan in Adobe Camera Raw. Dat komt omdat Adobe de laatste jaren de meeste nieuwe fotografische Photoshop-functies direct aan Camera Raw heeft toegevoegd. Omdat de huidige workflow in Photoshop vooral is gebaseerd op Camera Raw, gaat bijna de helft van dit boek dan ook over het werken met Camera Raw. Bovendien leer je: verscherpingstechnieken die professionals gebruiken, trucs van professionals om de meest voorkomende problemen met digitale foto’s snel op te lossen, de nuttigste retoucheertechnieken voor fotografen, hoe je ‘onmogelijke’ selecties maakt zoals van verwaaid haar en hoe je lagen als een expert gebruikt, hoe je naadloos ongewenste elementen uit je afbeeldingen verwijdert, hoe je panorama’s samenstelt, hoe je HDR-afbeeldingen een realistische uitstraling geeft en trucs om veel meer uit je foto’s te halen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden, de nieuwste speciale effecten voor fotografen, allerlei sneltoetsen, alternatieve oplossingen en gave insidertrucs om je productiviteit dramatisch te laten toenemen! De auteur heeft verder onder de veelzeggende naam Dirty Work een speciaal hoofdstuk toegevoegd over zijn eigen workflow. Daarnaast eindigt elk hoofdstuk met tijdbesparende tips en trucs die het verschil maken. Scott Kelby heeft verder online vijf (Engelstalige) bonushoofdstukken beschikbaar gesteld en ook de in het boek gebruikte afbeeldingen kunnen worden gedownload, zodat men zelf alles exact kan nadoen. Wat ons betreft is dit boek verplichte kost voor elke gebruiker van Photoshop CC. Het kost € 44,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken