Computer algemeen
Door 27 september 2016 Lees verder →

Sony kondigt A99 II aan

Sony heeft met de A99 II de opvolger van de veelgeprezen A99 aangekondigd. Dit nieuwe topmodel combineert een 42-megapixel full-frame beeldsensor met een nieuw ontworpen vijfassig optisch beeldstabilisatiesysteem en een hybride fasedetectie autofocus-systeem. Het resultaat is een professionele camera die met name sport- en natuurfotografen zal aanspreken.

sony-a99-ii-01

Het ontwerp van de Sony A99 II is aanzienlijk gewijzigd ten opzicht van de A99. De camera is circa acht procent kleiner en heeft een nieuw ontworpen grip, magnesiumlegering behuizing, twee SD-geheugenkaartsleuven en diverse andere verbeteringen die het werken met de camera een stuk aangenamer maken. De body is voorzien van diverse afdichtingen waardoor deze zowel stof- als vochtbestendig is. Hierdoor is de camera bestand tegen de zwaarste en meest uitdagende omstandigheden.

sony-a99-ii-03

AF-systeem

De Sony A99 II heeft een nieuw ontworpen fasedetectie AF-syteem en is de eerste full-frame Alpha camera die gebruikmaakt van 4D Focus. Hierdoor wordt de scherpstelling van de A99 II naar een hoger niveau getild. Het hybride fasedetectie AF-systeem wordt mogelijk gemaakt door het combineren van een nauwkeurige 79-punts fasedetectie AF-beeldsensor met 399 fasedetectie scherpstelpunten die samen een 79-punts hybride kruis autofocus-punt array creëren. Deze combinatie zorgt voor een zeer precieze en snelle scherpstelling die in staat is om snel bewegende onderwerpen haarscherp in beeld te houden. Bovendien heeft de camera dankzij de Translucent Mirror Technology geen bewegende spiegel. Dit maakt continu-scherpstelling mogelijk terwijl het zoekerbeeld gewoon wordt weergeven tijdens alle soorten opnames, met inbegrip van live view en video-opname. Omstandigheden met weinig licht zijn ook geen probleem voor de Sony A99 II. Het zeer nauwkeurige AF-systeem werkt zonder problemen tot -4EV.

sony-a99-ii-02

Beeldstabilisatie

De 42-megapixel Exmor R CMOS-beeldsensor heeft een groot dynamisch bereik en een ISO-bereik van 100-25.600 (uitbreidbaar tot ISO 50-102.400) ISO. De A99 II heeft geen optisch low-pass filter waardoor onderwerpen haarscherp en met een ongekende diepte en realisme worden vastgelegd. Gemaakte beelden kunnen tevens in niet-gecomprimeerd RAW-formaat worden opgeslagen. De A99 II is verder uitgerust met een vijfassig optisch beeldstabilisatiesysteem dat elke ongewenste beweging of trilling van de camera optimaal compenseert. Dit zorgt voor haarscherpe opnames uit de hand, zowel ingezoomd als close-up. De beeldstabilisatie is in staat om tot 4,5 stops te compenseren waardoor zelfs bij weinig licht zonder flitser scherpe opnames kunnen worden gemaakt.

De Sony A99 II is leverbaar vanaf november 2016 en heeft een adviesprijs van € 3.599,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Reflexen