Computer algemeen
Door 26 augustus 2016 Lees verder →

Canon introduceert EOS 5D Mark IV reflex

Nieuw van Canon is de EOS 5D Mark IV reflex. Deze opvolger van de EOS 5D Mark III is uitgerust met een 30,4-megapixel CMOS-beeldsensor, kent een grote belichtingsspeelruimte, haalt een opnamesnelheid van 7 beelden per seconde, heeft een interne 4K-videoregistratie, ingebouwde WiFi- en GPS-functionaliteit. De EOS 5D Mark IV is de eerste EOS-camera met de innovatieve Dual Pixel RAW-bestandsindeling en stelt fotografen tijdens post-productie in staat opnamen te optimaliseren door het aanpassen of corrigeren van het scherpstelpunt, het verschuiven van de voorgrondonscherpte of het verminderen van overstraling.

Canon EOS 5D Mark IV 01

De EOS 5D Mark IV is uitgerust met Canon’s nieuwe 30,4-megapixel full frame CMOS-beeldsensor en zorgt dat opnamen alle details weergeven, zowel in de lichtste delen als in de donkerste schaduwpartijen. Met een ISO-bereik van 100 tot 32.000 – uitbreidbaar naar 50 tot 102.400 – is bij elk licht te fotograferen. Het verbeterde algoritme voor ruisreductie verhoogt de opnamekwaliteit bij weinig omgevingslicht en is ideaal voor fotojournalisten die actuele situaties moeten vastleggen, ongeacht de belichtingscondities op dat moment. Het grote netvormige en 61 punten tellende AF-systeem van de EOS 5D Mark IV maakt het volgen van gezichten en vastleggen van de kleur van snel bewegende onderwerpen eenvoudig. De 61/41 cross type AF-punten dekken een groter deel van de sensor en bieden de mogelijkheid om zelfs bij maanlicht met EV -3 in de zoekermodus of EV -4 in Live View-modus scherp te stellen.

Canon EOS 5D Mark IV 04

Snelheid

Voor een nog grotere precisie stelt de EOS 5D Mark IV de fotograaf in staat bij alle telelenzen extenders te gebruiken voor f/8 AF met alle 61 punten, inclusief 21 cross type punten. Het hoge resolutie 3,2-inch lcd-scherm met volledige touchscreenbediening van alle menu’s is gecombineerd met een nieuwe AF ‘Area Selection’-knop voor snelle selectie van het AF-punt. Daarnaast beschikt de camera over een geavanceerde 150K RGB+IR-meetsensor met een speciale DIGIC 6-processor voor nauwkeurige belichtingen en een minutieus detecteren en volgen van onderwerpen. De EOS 5D Mark IV is ontworpen om direct te reageren en geen enkele opname te missen. De camera beschikt over razendsnelle uitleestechnologieën en een DIGIC 6+ processor voor snelheden van 7 bps bij maximale resolutie en met volledige AF/AE-tracking. Met reeksopnamen tot 21 RAW-beelden of een onbeperkt aantal JPEG’s zijn fotografen altijd klaar voor de volgende opname. En voor die situaties waar discretie gepast of nodig is – zoals bij het vastleggen van actuele nieuwsontwikkelingen of van dieren in hun natuurlijke omgeving – is de camera uitgerust met ‘silent single’ en ‘silent continuous’-instellingen voor fotografie met minimale geluidsontwikkeling.

Canon EOS 5D Mark IV 03

4K-movies

Met de EOS 5D Mark IV kan iedereen het vermogen van video gebruiken en het grotere verhaal vertellen met een 4K-resolutie. De veelzijdige EOS 5D Mark IV beschikt over DCI 4K (4096 x 2160) bij 30/25/24 fps opnamen en biedt de mogelijkheid om 8,8 Megapixel JPEG-opnamen uit 4K-videobeelden te halen – daarmee is deze camera de ideale partner voor iedereen die snel van video wil omschakelen naar foto’s. Door de toenemende vraag van streamingdiensten naar content die is gefilmd met de allernieuwste technologie, was het nog nooit zo belangrijk om hoogwaardig beeldmateriaal te leveren. De EOS 5D Mark IV biedt deze geavanceerde technologie met intern 4K, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, time lapse movie en de nieuwe HDR movie-modus. Voorzien van een reeks nieuwe en verbeterde kenmerken waar professionele Canon-fotografen om hebben gevraagd, biedt de EOS 5D Mark IV een ongeëvenaarde flexibiliteit op het gebied van connectiviteit. De ingebouwde WiFi-functionaliteit maakt bediening op afstand en een veilige bestandsoverdracht (FTPS/FTP) via smart devices met de Canon Camera Connect-app mogelijk en NFC zorgt direct voor verbinding met compatibele apparaten. De GPS-functie voorziet de EXIF-gegevens van elke opname van geografische informatie met automatische tijdindicatie voor beheer van het beeldmateriaal. En voor het eerst worden IPTC-metagegevens, zoals de details van een opname, automatisch vastgelegd. De verbeterde resistentie tegen vocht en stof maken de camera ideaal voor reisfotografen of fotojournalisten die onder moeilijke condities werkzaam zijn.

Canon EOS 5D Mark IV 02De Canon EOS 5D Mark IV heeft een adviesprijs van € 4.129,99 en is beschikbaar vanaf september 2016.

Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.

Geplaatst in: Reflexen