Computer algemeen
Door 25 juli 2016 Lees verder →

Sony lanceert nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s

Sony heeft de komst van een nieuw radiogestuurd belichtingssysteem aangekondigd. Het nieuwe systeem is compatibel met Sony’s Alpha-camera’s met verwisselbare lenzen en externe flitsers. Het belichtingssysteem omvat de FA-WRC1M afstandsbediening en de FA-WRR1 ontvanger. Het nieuwe systeem is compact en daardoor flexibel inzetbaar voor fotografen die vaak op locatie werken.

Sony flitssysteem 01

Dankzij een bereik van 30 meter is het systeem in alle opnameomstandigheden inzetbaar. Fotografen kunnen gebruik maken van de TTL-modus, de Handmatige modus of de Groepsmodus. In totaal kan de fotograaf tot 15 flitsers bedienen in 5 flitsgroepen. Dit biedt een enorme creatieve vrijheid om met verschillende opstellingen te experimenteren. De opnamemodus, flitsverhouding en de belichtingscompensatie van de flitsers zijn op afstand te bedienen. De afstandsbediening is uitgevoerd met een goed afleesbaar paneel waarop de status van elke ontvanger is af te lezen. Dit is prettig wanneer de fotograaf alleen of met een assistent werkt. Het systeem kan tevens meerdere camera’s op afstand activeren. Dit is een uitkomst voor sport- en natuurfotografen aangezien tot een afstand van 30 meter gewerkt kan worden. Het nieuwe belichtingsbedieningssysteem biedt een flitssynchronisatiesnelheid tot op 1/250ste seconde. Ook High Speed Sync (HSS) is beschikbaar. Het flitsniveaus kan via 25 stappen worden ingesteld (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256), met tussenstappen van 1/3 EV. Het nieuwe systeem is bedoeld voor fotografen die met opstellingen werken waarbij meerdere lichtbronnen nodig zijn. De fotograaf kan elke flits afzonderlijk instellen voor een dynamisch belichtingseffect. Dankzij het volledig radiogestuurde systeem hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over problemen door fel zonlicht of fysieke obstakels. Het systeem is stof- en vochtbestendig en leent zich voor intensief gebruik.

Het belichtingssysteem is vanaf september 2016 te koop. De afstandsbediening gaat € 420,- kosten en de draadloze ontvanger € 240,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

Geplaatst in: Flitsers