Computer algemeen
Door 18 juli 2016 Lees verder →

Fujifilm EF-X500 flitser

Fujifilm heeft een nieuwe multifunctionele externe EF-X500 flitser voor Fujifilm X-systeemcamera’s aangekondigd. De EF-X500 is een flitsschoen-flitser met een maximum richtgetal van ongeveer 501. Dankzij ondersteuning van de FP-modus (hogesnelheid flitsersynchronisatie) kan de flitser worden gebruikt bij iedere sluitertijd. Dit betekent dat de gebruiker zich kan concentreren op het fotograferen in situaties waar snellere sluitertijden nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer je een bijna maximaal diafragma wilt gebruiken om een mooi bokeh te produceren.

Fujifilm EF-X500

De Fujifilm EF-X500 ondersteunt ook het gebruik van meerdere flitsers. Stel meerdere flitsers in voor flexibele controle van het licht op onderwerp en achtergrond voor een creatief resultaat. TTL-lichtregeling is zowel beschikbaar met één flitser als in de multiflitser-setup, zodat je kunt beginnen met fotograferen zonder omslachtige aanpassingen aan de lichtopbrengst. Dit is ook de eerste Fujifilm-flitser die stof- en weerbestendig is. Gebruik hem met de weerbestendige X-systeemcamera’s om je fotografische toepassingen uit te breiden. De voorkant van de EF-X500 is bekleed met ledertextuur om aan te sluiten op het ontwerp van de X-systeemcamera’s. Hij is ontworpen met een laag zwaartepunt voor makkelijke bediening wanneer hij op de camera’s wordt gebruikt, die bekend staan om hun lichte gewicht en compactheid. Inzoomen kan bij brandpuntsafstanden van 24-105 mm en met gebruik van een groothoekpanel voor een verlichtingshoek van ongeveer 20 mm. De flitserkop kan tot 90 graden worden gekanteld, naar beneden met 10 graden, naar links met 135 graden en naar rechts met 180 graden voor indirect flitslicht. De flitser is uitgerust met LED-videolicht, dat ook kan worden gebruikt als AF-hulplicht en instellicht. Er kunnen tot tien verschillende instellingen worden ingeprogrammeerd. Maak van tevoren instellingen die passen bij specifieke fotografieomstandigheden, zodat ze snel kunnen worden geactiveerd indien nodig.

De nieuwe Fujifilm EF-X500 flitser verschijnt in september op de markt en gaat € 549,- kosten.

Kijk voor meer informatie op www.fujifilm.eu/nl/.

Geplaatst in: Flitsers