Computer algemeen
Door 1 oktober 2015 Lees verder →

Canon PowerShot G: maak klassieke zwart-witfoto’s

Een ‘klassieke’ zwart-witfoto kan bijzonder veel zeggingskracht hebben. Ze doen het ook goed aan de muur van een modern interieur. De kleurstand Zwart/wit biedt de mogelijkheid om met je Canon PowerShot G camera ook fraaie zwart-witfoto’s te maken. Om gebruik te kunnen maken van deze ‘kleurstand’ dien je wel eerst je camera van de ‘groene’ stand Automatisch te halen.

Je vindt de stand Zwart/wit in het My Colors menu. Druk daartoe op de knop FUNC.SET en blader naar de optie My Colors. Selecteer vervolgens de stand Zwart/wit en bevestig dit door nogmaals op de knop FUNC.SET te drukken. Je kunt vervolgens je foto’s gaan maken. Vergeet niet als je klaar bent om de camera weer in de gewone stand terug te zetten. Een andere mogelijkheid om zwart-witfoto’s te maken is door gebruik te maken van het creatieve effect Monochroom. Je vindt dit effect als volgt: zet het Programmakeuzewiel op de stand Beeldeffecten, druk op FUNC.SET, selecteer de stand Monochroom en bevestig je keuze door nog een keer op FUNC.SET te klikken. Op een G1 X Mark II moet je aan de brede ring rond het objectief draaien om deze stand te selecteren. Je kunt nu zwart-witfoto’s maken, maar ook monochrome opnamen met een blauwe- of sepiatint. Je kunt de kleurtint wijzigen door aan het draaiwiel of de smalle ring (Mark II) rond het objectief te draaien. Vergeet niet als je klaar bent om de camera weer in de gewone stand terug te zetten!

Lees voor meer Canon PowerShot G tips ons gratis iBook Canon PowerShot G Haal meer uit je compactcamera!

Geplaatst in: Canon tips