404 - Pagina niet gevonden
 
 

404 Error

Helaas, wij kunnen de pagina die u zoekt niet vinden.

Suggesties:

 • Zorg ervoor dat het adres in de adresbalk goed gespeld is.
 • Probeer te zoeken naar het onderwerp dat u wilt vinden.
 • Vind antwoorden op uw vragen in de UPC Community.
 • Neem contact met ons op, wij helpen u graag.
 • Ga terug naar de homepage.

 

 
 
 
 
 
404 - Pagina niet gevonden
 
 

404 Error

Helaas, wij kunnen de pagina die u zoekt niet vinden.

Suggesties:

 • Zorg ervoor dat het adres in de adresbalk goed gespeld is.
 • Probeer te zoeken naar het onderwerp dat u wilt vinden.
 • Vind antwoorden op uw vragen in de UPC Community.
 • Neem contact met ons op, wij helpen u graag.
 • Ga terug naar de homepage.

 

 
 
 
 
 

HP Photosmart Essential

Photosmart Essential is een fraai vormgegeven programma van Hewlett-Packard, waarmee u digitale beelden kunt organiseren, zoeken, bewerken en projecten zoals fotoboeken kunt maken. Het programma is Nederlandstalig en bijzonder gemakkelijk in het gebruik. De software wordt gratis beschikbaar gesteld door Hewlett-Packard. Voor wie addertjes onder het gras verwacht: nee, u hoeft geen HP printer te bezitten om het te kunnen gebruiken! Het programma werkt met elke camera en printer

U kunt de Nederlandstalige versie 2.5 van HP Photosmart Essential gratis downloaden. Na de installatie verschijnt een icoon op uw bureaublad en is het programma onder de knop Start toegevoegd. Met HP Photosmart Essential beschikt u over een all-round programma dat voor vele fototaken geschikt is. Als gratis programma mag u er natuurlijk niet teveel van verwachten. Het is geen Photoshop. Maar wat dit programma doet, doet het prima, en dat is:

 • Foto's importeren vanaf een willekeurige digitale camera.
 • Foto's ordenen op datum, label, favorieten, album of bestandsmappen.
 • Foto's bewerken en verbeteren.
 • Foto's, kaarten, kalenders, cd-/dvd-labels en fotoboeken afdrukken.
 • Foto's on-line delen of e-mailen.

Foto's importeren

U kunt foto's importeren van een aangesloten apparaat, zoals een scanner of een digitale camera. Natuurlijk is het ook mogelijk foto's in te lezen die in een map op uw harde schijf staan. Standaard gebruikt het programma de map Afbeeldingen, maar u mag zoveel andere mappen toevoegen als u maar wilt.

In de Bibliotheek worden alle opnamen als miniaturen getoond. U kunt ze sorteren op datum. Met behulp van het tabblad Etiket wijst u labels aan bepaalde beelden toe, zoals Feestdagen, Familie of Vakanties. U kunt ook nieuwe labels maken met uw eigen omschrijving. Zo zijn beelden later gemakkelijk terug te vinden.

Foto's bewerken

Door op een foto te dubbelklikken kunt u deze beter bekijken. Links in beeld verschijnt een aantal opties om de opname te bewerken. Hierbij staan Draaien, Bijsnijden, Omslaan, Rode-ogeneffect verwijderen en Formaat wijzigen. Maar u kunt nog meer doen, zoals de kleur en belichting wijzigen of een zwart/wit- of sepia-effect toevoegen.

Projecten maken en afdrukken

Wanneer u in het hoofdvenster klikt op Maken, dan krijgt u de mogelijkheid om kaarten, kalenders of fotoalbumpagina's te maken. De eerste twee opties moet u trouwens zelf downloaden. Wij vinden de fotoalbumpagina's erg fraai. Aan de hand van een professioneel ontwerp plaatst het programma uw opnamen in een album, dat voor afdrukken geschikt is. U kunt er zelf nog teksten bij typen. Daarna kunt u het album op uw eigen printer afdrukken. Het is dus niet nodig een fotoboek te bestellen via een internetdienst.

Conclusie

Met HP Photosmart Essential krijgt u een fraai vormgegeven programma waarmee u foto's kunt importeren, ordenen, bewerken, fotoprojecten kunt maken en beelden on-line of via de e-mail met anderen kunt delen. Het programma werkt erg gemakkelijk en is zeer geschikt voor de beginnende fotograaf of hen die geen zin hebben in technische programmatuur, maar gewoon herinneringen willen beheren en delen. Het beste van alles is natuurlijk de prijs: gratis!

Meer Downloads
Powered by
Nieuwsbrief Digitale Fotografie
Wilt u alles weten over digitale fotografie? Abonneer u dan op de gratis nieuwsbrief van Pixelmania.nl.
Downloads
Nieuws
Workshops
Advertenties van Google