Tests - Software - Beheer

Zoner Photo Studio Pro 14

1 - 2 >>

Zoner Software heeft een nieuwe versie van Zoner Photo Studio Pro op de markt gebracht. Met Zoner Photo Studio Pro 14 kunt u uw digitale beelden in één werkomgeving beheren en bewerken. Het binnenhalen en organiseren van foto's tot het doen van snelle bewerkingen, complete fotocorrecties, RAW-editing en het delen van uw kunstwerken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Nieuw in Zoner Photo Studio Pro 14 zijn onder meer on-line galeries, tone mapping en een verbeterde ruisonderdrukking.

In de test van de voorgaande versie hebben wij Zoner Photo Studio Pro al een Zwitsers zakmes voor digitale fotografen genoemd. Daaraan is in versie 14 uiteraard niets veranderd. Het programma kent een bijzonder groot aantal mogelijkheden en het is erg snel in het gebruik. Wel kunnen de vele menu's en de Engelstalige interface wat overweldigend overkomen. Even doorzetten, zouden wij zeggen, want het leren kennen van Zoner Photo Studio Pro is absoluut de moeite waard. Sinds versie 13 is het programma al geoptimaliseerd voor 64-bit besturingssystemen. Daar is nu ondersteuning voor NVIDIA Cuda technologie bij gekomen. Door de grafische processor meer werk te laten verrichten, werken correcties en filters nog sneller. Voor beginners is er een nieuwe filmstrip weergave, zijn twee opnamen gemakkelijk te vergelijken en is er een koppeling met de on-line foto-opslag en -presentatiesite Zonerama. Voor de gevorderde gebruiker is het smullen met een Advanced Noise Reduction filter, het nieuwe Free Deform hulpmiddel, HDR tone mapping en het vullen van selecties op basis van de omgeving (handig voor het verwijderen van objecten).

Manager

Zoner Photo Studio Pro 14 telt vier verschillende modules, te weten Manager, Viewer, Editor en RAW. Bij Adobe Photoshop Elements zijn de viewer en de editor twee aparte programma's, maar bij Zoner Photo Studio Pro kunt u naadloos en zonder onderbreking schakelen tussen alle modules. Dat doet u met de knoppen in de rechterbovenhoek. Een belangrijk deel van het programma is de organiseerfunctie ofwel Manager. Hierbij selecteert u in een Navigator-paneel een map. De bestanden daarin worden in het midden van het scherm als miniaturen getoond. Ook RAW-beelden en andere bestandsformaten worden als miniaturen weergegeven, maar videoclips helaas niet. Wel is nu de grootte van de miniaturen via een schuifbalk instelbaar. Door te dubbelklikken op het cameraatje linksboven in de miniatuur of de sneltoets Shift+Enter te gebruiken, maakt u de EXIF-data in een apart venster zichtbaar. Erg fraai is dat diverse velden direct te bewerken zijn door op een potloodje te klikken.

1 - 2 >>

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Ah jaja jippie jippie jee door Pixelmania.nl