Nieuws - Compact camera's - Nikon

Nikon Coolpix S3500

Nikon heeft een nieuwe compactcamera in de Coolpix S-serie aangekondigd. Als opvolger van de enorm succesvolle Coolpix S3300, in alle categorieën de best verkopende camera van Europa, is de kleurige Coolpix S3500 niet alleen leuk om te zien, maar ook bijzonder intelligent, met een Nikkor-groothoekobjectief met 7x zoom, een 6,7cm lcd-kleurenscherm, vibratiereductie met lens-shift, 720p-video-opnamen en ingebouwde filtereffecten.

De Nikon Coolpix S3500, een camera die moeiteloos in je broek- of jaszak past, beschikt over krachtige functies, is de ideale keus voor gebruik in de stad en is veelzijdiger dan welke smartphone ook. Met zijn slanke, slechts 20,5mm dikke camerabody en het Nikkor-objectief met 7x optische zoom met vibratiereductietechnologie maak je altijd heldere beelden en video's die staan als een huis, of je nu je vrienden filmt tijdens een avondje stappen of inzoomt op een tot de verbeelding sprekend gebouw of stadsgezicht. De Coolpix S3500 is de eenvoud zelve en stimuleert ongedwongen creativiteit. Met behulp van maar liefst 18 onderwerpstanden worden de camera-instellingen automatisch geoptimaliseerd voor gangbare fotoscenario's, terwijl het slimme portretsysteem een schat aan automatische detectietechnologieën gebruikt om ervoor te zorgen dat je foto's altijd lukken.

Glamour-retouchering

Met behulp van de opties in het menu Glamour-retouchering kun je portretten flatteuzer maken en in het menu Retoucheren vind je tal van opties waarmee je foto's ter plekke kunt verbeteren, met inbegrip van de stand Sneleffecten die je tijdens het afspelen kunt gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Selectieve kleur, waarmee je je foto's monochroom kunt maken en vervolgens een kleur naar keuze kunt geven, en Ster, waarmee je een stereffect kunt toepassen op heldere objecten. De CCD-sensor met 20 megapixels staat garant voor haarscherpe foto's met hoge resolutie die zich prima lenen voor afdrukken op groot formaat. Je kunt je foto's ook online delen door deze met behulp van een Eye-Fi X2-kaart (of hoger) in digitaal JPEG-formaat rechtstreeks over te brengen naar een smart device of pc. Filmmakers in de dop zullen blij zijn met de kristalheldere HD-video-opnamen (720p) die je met een druk op de speciale filmopnameknop kunt starten. Zo kun je al je dierbaarste momenten in een handomdraai vastleggen en afspelen op het grote 6,7-cm lcd-scherm. Zelfs bij fel zonlicht of weinig licht zorgt het scherm met instelbare helderheid voor een goede zichtbaarheid tijdens opname en weergave.

De Nikon Coolpix S3500 is leverbaar in acht kleuren: paars, zilver, zwart, rood, oranje, roze, roze met line art en blauw met line art. De adviesprijs bedraagt € 139,-.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Lonely Planet's gids voor de reisfotografie

Richard l`Anson

€ 24,99

Bestellen

De uitgever van de reisgidsenserie Lonely Planet heeft een prima boek over fotograferen op reis op de markt gebracht. In Lonely Planet's gids voor de reisfotografie behandelt fotograaf Richard l`Anson alle aspecten van het fotograferen onderweg. Lees verder...

Focus op fotografie: Dronefotografie

Wiebe de Jager

€ 24,95

Bestellen

De boekenreeks Focus op fotografie van Uitgeverij Van Duuren Informatica bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke onderdelen van het vakgebied fotografie. In het deel Dronefotografie gaat uitgebreid in op het fotografer Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Toen wij van Rotterdam vertrokken door Pixelmania.nl