Nieuws - Spiegelreflex camera's - Sony

Sony Alpha 58

Nieuw van Sony is Alpha 58 reflex voorzien van Translucent Mirror-technologie. Deze technologie staat voor extreem snelle opnamen en de meest accurate autofocus. Hierdoor zijn bijzondere momenten perfect vast te leggen. De nieuwe Sony Alpha 58 met verwisselbare lenzen beschikt over functies die bekend zijn van de veel duurdere reflexcamera’s en biedt een hoge beeldkwaliteit. Centraal in de Alpha 58 bevindt zich de allernieuwste Exmor APS HD CMOS-sensor met een extreem hoge resolutie van 20.1 effectieve megapixels. Deze gaat gepaard met een verbeterde BIONZ-beeldverwerkingsprocessor voor zeer gedetailleerde foto's en Full HD-video met laag ruisniveau en een extra hoog gevoeligheidsbereik tot ISO 16000.

Er zijn inmiddels 35 verwisselbare A-vattingslenzen (inclusief twee teleconverters) beschikbaar. De camera produceert de mooiste beelden in nagenoeg alle lichtomstandigheden, van schaars verlichte interieurs tot buitenopnamen in de schemering. Zelfs als foto's uit de losse pols worden gemaakt, houdt de SteadyShot INSIDE de opnamen helder en stabiel. Hierdoor zijn foto’s met lagere sluitertijden of hogere zoominstellingen, waarbij het schudden van de hand vaak een probleem is, uitstekend te maken.In tegenstelling tot de DSLR-camera's gebruiken de SLT-camera's van Sony de Translucent Mirror-technologie. Deze technologie richt het licht niet alleen naar de hoofdbeeldsensor, maar de technologie wordt gebruikt als een afzonderlijke autofocussensor. Dit betekent dat onderwerpen op elk ogenblik scherp gesteld blijven, terwijl de gebruiker de scènes samenstelt door middel van het kantelbare lcd-scherm of via de OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast. Aangezien er ook geen bewegende en vertragende spiegel aanwezig is, is zelfs een non-stop live voorbeeldweergave mogelijk tijdens snelle beeldopnamen of tijdens het opnemen van Full HD-video.

Actiescènes vastleggen

De Sony Alpha 58 is de ideale camera voor het vastleggen van actiemomenten zoals sport en dieren in het wild of spontane momenten met vrienden en familie. De modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE brengt dat beslissende moment dichterbij met een razendsnel opeenvolgende reeks opnamen van 8 beelden per seconde.Het krachtige 15-punts AF-systeem beschikt nu over de automatisch Lock-on autofocus. Met deze functie zijn bewegende objecten sneller en nauwkeuriger te traceren, vast te zetten en te volgen. Dat betekent dat de beweging van een atleet of van dieren in het wild zijn vast te leggen met een snel opeenvolgende reeks van heldere en scherpe foto’s.Met de nieuwe OLED Tru-Finder zijn beelden in te kaderen, scherp te stellen en weer te geven. Deze heldere elektronische beeldzoeker met extreem hoge resolutie toont direct (real time) nauwkeurige resultaten bij het aanpassen van de camera-instellingen. Voordat de opname wordt vastgelegd, en niet pas erna, is het resultaat van het aanpassen van onder andere de belichtingscompensatie, lensopening, ISO, witbalans, Picture Effect en andere parameters meteen zichtbaar. Het is de meest effectieve manier om de perfecte opname te maken.

Auto Object Framing

Auto Portrait Framing was al beschikbaar op eerdere Alpha-modellen en is nu veelzijdiger. De nieuwe Auto Object Framing-functie helpt om nog professionelere foto’s te maken, zonder enige inspanning. De Alpha 58 beoordeelt de inhoud van een scène - bijvoorbeeld één persoon, twee personen, zelfs bewegende objecten of macro-onderwerpen - en start vervolgens met het traceren, inkaderen en bijsnijden van de opname om een professionele ingekaderde compositie te produceren. Dankzij de Pixel Super Resolution-technologie van Sony behouden bijgesneden foto´s dezelfde resolutie als het originele beeld.Picture Effect is direct te kiezen via de keuzeknop en biedt 15 mogelijke artistieke bewerkingen, zoals Toy Camera, Mono en Partial Colour.De Alpha 58 is de eerste SLT-camera van Sony die de nieuwe 'TRILUMINOS Colour' lcd-kleurentechnologie ondersteunt. Als de gemaakte filmpjes of foto’s op een BRAVIA-televisie met 'TRILUMINOS Display'-ondersteuning worden bekeken, dan resulteert dat in een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren. Beelden worden dan in de meest levendige, realistische kleuren getoond.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 58-camera met verwisselbare lens van Sony met de Translucent Mirror-technologie is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013.De Alpha 58 wordt standaard geleverd met 18-55 mm lens en heeft een winkeladviesprijs van € 550,-.

Kijk voor meer informatie op www.sony.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
In het spoor van... door Pixelmania.nl