Nieuws - Compact camera's - Casio

Nieuwe Casio compacts

Casio heeft twee nieuwe modellen in de High-Speed Exilim-serie digitale compacts geïntroduceerd. De EX-ZR700 is uitgerust met een groothoeklens van 25 mm met 18x optische zoom. De EX-ZR400 heeft een lange accuduur waarmee het mogelijk is ongeveer 515 foto’s te maken met slechts één acculading, het meeste van alle camera’s in de serie. High-Speed Exilum-camera’s zijn voorzien van handige snelle fotografieopties, zoals razendsnel opstarten, high-speed autofocus en een opname-interval van een fractie van een seconde. Om gebruikers een digitale camera te bieden, waarmee ze vluchtige momenten schitterend vastleggen, haalt Casio nu het maximale uit een digitale compactcamera met zijn eigen high-speed technologieën. Onder het motto Triple Zero wordt gestreefd naar minimalisatie en eliminatie van ontspanvertraging, vage foto’s en onscherpte door beweging van de camera.

Uitgerust met de nieuwste Exilum Engine HS Ver. 3, combineren de twee nieuwe modellen snelle bediening en high-speed serieopnamefotografie. De nieuwe Triple Shot-functie maakt het mogelijk om snel drie opeenvolgende beelden vast te leggen met slechts één druk op de knop. Daarbij kunnen de foto’s direct worden bekeken met de nieuwe inzetweergave, een onderdeel van het lcd-scherm. In het andere gedeelte van het scherm ziet de gebruiker wat hij door de zoeker ziet en kan hij dus doorgaan met foto’s maken. Dankzij deze nieuwe opties kunnen beginnende fotografen precies dié foto maken, die ze voor ogen hadden. Uitgerust met een groothoeklens van 25 mm met 18x optische zoom, biedt de compacte EX-ZR700 een sterk verbeterde beeldstabilisatie dankzij lens shift-beeldstabilisatie en technologie voor het combineren van high-speed burst-foto’s (in High-Speed Anti Shake-modus). Zelfs bij het maken van foto’s op grote afstand, zoals voorstellingen en sportevenementen, zijn kinderen vast te leggen zonder enige onscherpte. De beelden zien er extra mooi uit dankzij het high-resolution 3,0-inch 920K lcd-scherm.

Exilum EX-ZR400

De nieuwe EX-ZR400 heeft de langste accuduur van de toestellen in deze serie. Maar liefst ongeveer 515 foto’s zijn er met één acculading te maken. Tijdens een dagje uit met fotomomenten te over hoeft niemand meer te vrezen voor een lege accu. Beide nieuwe modellen hebben Premium Auto Pro. Dit combineert automatisch de genomen foto’s met de high-speed burst shooting-functie, al naar gelang de opnameomstandigheden, om het uiteindelijke beeld enorm te verbeteren, ook in uitdagende omstandigheden. Ook bezitten beide modellen opties die zorgen voor volledige focuscontrole. Hiertoe behoort onder andere de Alles-In-Focus Macro waarmee de volledige omgeving scherp vast te leggen is – van alle details op de voorgrond tot en met de verre achtergrond. Met de Wazige achtergrond-instelling zijn indrukwekkende beelden te maken: alsof ze zijn genomen met een spiegelreflexcamera. Kortom, eenvoudig mooie beelden vastleggen zonder verwisselbare lenzen en ingewikkelde instellingen.

Kijk voor meer informatie op www.casio.com.

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Drie stoelen door Pixelmania.nl