Nieuws - Software - Bewerking

Adobe Photoshop CS6 en CS6 Extended

Adobe heeft nieuwe versies van Adobe Photoshop CS6 en Photoshop CS6 Extended aangekondigd. Deze nieuwe versies omvatten diverse nieuwe functies en verbeteringen. Adobe Photoshop CS6 Extended omvat niet alleen de ontwerp- en bewerkingsmogelijkheden van Photoshop CS6, maar ook geavanceerde tools voor 3D-ontwerp, beeld- en videobewerking en kwantitatieve analyses. Daarmee speelt de oplossing in op de unieke eisen van professionals in de grafische industrie, de video- en webwereld, architectuur, medische sector, productie en engineering."

Sinds de introductie van de publieke bèta op 22 maart 2012 voor Mac OS en Windows is Photoshop CS6 wereldwijd bijna een miljoen keer gedownload. Dat is het hoogste aantal publieke bètadownloads in de geschiedenis van Adobe. Photoshop CS6 en Photoshop CS6 Extended zijn nu beschikbaar als losse applicaties, als belangrijke componenten van de Adobe Creative Suite 6-productfamilie en als onderdeel van het innovatieve cloud-aanbod van Adobe

Creëer met afbeeldinginnovatie en topprestaties
Adobe Photoshop CS6 en Photoshop CS6 Extended bieden ongeëvenaarde snelheid en kracht, in combinatie met de creatieve tools die nodig zijn voor geavanceerde beeldbewerking, ontwerp, bewerken van bewegend beeld en composities. De software stelt gebruikers in staat om beelden te patchen voor uitzonderlijke resultaten en te bewerken met realtime interacties en levert een vloeiend gevoel op basis van de nieuwe Mercury Graphics Engine. Daarnaast zijn videobestanden eenvoudig te bewerken en voorziet de oplossing in automatische tone-mapping en het scherper maken van beelden. Met verbeterde designtools is dit alles mogelijk in minder stappen en met betere resultaten. Creatieve ontwerpers profiteren van een efficiënte en moderne gebruikersinterface die het accent legt op de beelden en op synchronisatie-instellingen en voorkeuren voor consistente workflows via verschillende apparaten met Adobe Creative Cloud.

Belangrijke nieuwe mogelijkheden in Photoshop CS6 zijn:

 • Content-Aware Patch – biedt meer controle aan de gebruiker doordat hij of zij zelf kan kiezen waar hij of zij een proef-patch wil uitvoeren;
 • Mercury Graphics Engine – maakt gebruik van de graphics processor in moderne hardware voor het versnellen van beeldbewerking en het sneller verwerken van grote afbeeldingen;
 • Nieuwe en opnieuw ontwikkelde ontwerptools – Type styles zorgen voor consistente opmaak; vectorlagen zorgen voor penseelstreken en voegen verlopen toe aan vectorobjecten; maatwerk-penseelstreken en stippellijnen zijn eenvoudig te maken; zoeken in lagen is sneller mogelijk;
 • Intuïtieve videocreatie – de software biedt de volledige reeks van bekende Photoshop-tools en een intuïtieve set van nieuwe videotools voor het creëren en verbeteren van videoclips.
 • Blur Gallery – een eenvoudige nieuwe interface met on-image en in-context controleknoppen maakt het mogelijk om snel en eenvoudig blur-effecten op beelden aan te brengen, variërend van vervaging op een specifiek punt tot gevarieerde vervaging tussen meerdere punten.

Photoshop CS6 Extended biedt alle mogelijkheden van Photoshop CS6, aangevuld met:

 • Mercury Graphics Engine voor 3D – meer kracht en snelheid voor 3D-beeldverwerking.
 • 3D Fingertips Controls – betere gebruikersinterface voor efficiëntere 3D-workflows.
 • Nieuwe 3D-effecten – reflecties en ‘versleepbare’ schaduwen voor beeldverbetering.

Adobe Creative Cloud en digital imaging
Adobe Creative Cloud biedt klanten een nieuwe mogelijkheid om de software van Adobe, waaronder Adobe Photoshop CS6, aan te schaffen en te gebruiken.

 • Het lidmaatschap van Adobe Creative Cloud stelt gebruikers in staat om iedere nieuwe versie van Creative Suite 6 te downloaden en te installeren. Dat geldt ook voor twee nieuwe HTML5-producten, Adobe Muse™ en Adobe Edge preview.
 • Creative Cloud integreert creatieve tabletapplicaties, zoals Photoshop Touch, in dagelijkse activiteiten. Hiermee zijn bestanden te synchroniseren en op te slaan in de cloud, zodat ze zijn te delen met anderen en te benaderen via elk apparaat.
 • Leden van Creative Cloud kunnen eenvoudig mobiele apps leveren aan iOS- en Android-marketplaces en websites publiceren, beheren en hosten.
 • Leden hebben toegang tot applicatie-upgrades en inventieve nieuwe producten en diensten voordat ze worden gelanceerd als onderdeel van een belangrijke update, waaronder nieuwe Photoshop-functies. In de toekomst maakt Adobe Photoshop Lightroom 4 onderdeel uit van het Creative Cloud-lidmaatschap.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop CS6, Adobe Photoshop CS6 Extended, Adobe Creative Suite 6-edities en Adobe Creative Cloud zijn naar verwachting binnen dertig dagen beschikbaar. Photoshop CS 6 en CS6 Extended zijn ook beschikbaar via geautoriseerde Adobe-resellers, de Adobe Store en Adobe Direct Sales. De verwachte verkoopprijs van Photoshop CS6 is € 799,- en € 1.149,- voor Photoshop CS6 Extended. Upgrades en volumelicenties zijn beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.adobe.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Het land van Martin Kers

Martin Kers

€ 49,50

Bestellen

Bij uitgeverij Wbooks is een fraai boek verschenen, getiteld Het land van Martin Kers, met een overzicht van de beste Nederland-foto’s van fotograaf Martin Kers. Dit boek maakt weer duidelijk dat Kers dé fotograaf van het Nederlandse landschap is. Lees verder...

Lonely Planet's gids voor de reisfotografie

Richard l`Anson

€ 24,99

Bestellen

De uitgever van de reisgidsenserie Lonely Planet heeft een prima boek over fotograferen op reis op de markt gebracht. In Lonely Planet's gids voor de reisfotografie behandelt fotograaf Richard l`Anson alle aspecten van het fotograferen onderweg. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Schoonheid in verval door Pixelmania.nl