Nieuws - Spiegelreflex camera's - Nikon

Nikon D3200

Nikon introduceert de D3200, een zeer gebruiksvriendelijke 24-megapixel spiegelreflexcamera op instapniveau met een verbeterde hulpstand en Full HD-videofunctie. Met deze reflex liggen foto's en video's van hoge kwaliteit binnen ieders bereik. De D3200 is perfect voor mensen die foto's en video's van hoge kwaliteit willen maken. Of je nu net een baby hebt gekregen of op het punt staat een grote reis te maken, door de eenvoudig te begrijpen functies van de D3200 kun je prachtige foto's maken, zelfs als je nog nooit eerder een spiegelreflexcamera hebt gebruikt.

De hulpstand, bekend van de populaire D3000 en D3100, beleeft nu zijn derde generatie en heeft belangrijke verbeteringen ondergaan waarmee je nu nog sneller de creatieve opties begrijpt, doordat je stapsgewijs door het hele proces wordt geleid. Parallel daaraan geven Assist Images (hulpafbeeldingen) visuele voorbeelden om je te laten zien wat het effect van instellingen op je beeld is. Een prachtig vervaagde achtergrond bij portretten of haarscherpe foto's van je spelende kinderen zijn zo een fluitje van een cent. Ook zijn er nieuwe onderdelen aan de geavanceerde bediening toegevoegd, bijvoorbeeld om je te helpen het rood in een zonsondergang extra naar voren te laten komen of om onscherpte te verminderen.Het automatische onderwerp-herkenningssysteem analyseert nauwkeurig het onderwerp dat je wilt vastleggen en past de scherpstelling, belichting en witbalans aan voor een optimaal resultaat. En, als je liever wilt dat de camera het werk voor je doet, is er ook een reeks automatische functies zoals automatische onderwerpselector in de livebeeld- en onderwerpstanden, die de best mogelijke instellingen voor je kiest.

24-megapixels

Het ongelofelijk hoge aantal van 24,2-megapixels van de D3200 zorgt voor bijzonder gedetailleerde beelden, wat als bijkomend voordeel heeft dat je gemakkelijk een andere uitsnede van je foto's kunt maken en favoriete foto's op groot formaat kunt afdrukken. Zo houd je herinneringen levend zonder dat de afbeelding aan scherpte inboet. De snelle en krachtige nieuwe Expeed 3-processor zorgt voor een razendsnelle werking, heldere beelden met een geweldige kleurreproductie en een verbeterde filmopname. De hoge lichtgevoeligheid van ISO 100-6400 (uit te breiden tot ISO-equivalent 12800) helpt je om zelfs bij zeer weinig licht scherpe beelden vast te leggen. Het razendsnelle 11-punts autofocussysteem zorgt dat je onderwerp scherp in beeld is en levert zelfs haarscherpe beelden op als je onderwerp zich niet precies in het midden bevindt of volledig onvoorspelbaar is, zoals de lach van je baby. Met een snelheid van vier beelden per seconde kun je met de D3200 prachtig de actie van snel bewegende onderwerpen, zoals kinderen op skateboards, precies op het juiste moment vastleggen. En mocht je foto’s willen maken in situaties met hoge contrasten, bijvoorbeeld van onderwerpen in tegenlicht, dan past Actieve D-Lighting van Nikon de belichting automatisch zo aan dat details in zowel donkere als lichte partijen behouden blijven, resulterend in prachtige foto's met een natuurlijk contrast.

Nog betere HD-films

Als je een mijlpaal wilt vastleggen, bijvoorbeeld als je kindje zijn eerste stapjes zet of meedoet aan het toneelstuk op school, is een foto niet altijd genoeg. Neem met behulp van de handig geplaatste opnameknop je eigen prachtige Full HD-films (1080p) op en speel ze later af op je HD-tv. De grote beeldsensor en hoge lichtgevoeligheid van de camera leveren een buitengewone beeldkwaliteit op. De camera is voorzien van een ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit, maar als je nog een stapje verder wilt met het opnemen van geluid, kun je gebruikmaken van invoer via een optionele externe microfoon. Je kunt je films ook eenvoudig op de camera editen door het begin- en eindpunt te selecteren, en je kunt bovendien afzonderlijke frames selecteren om op te slaan, zodat je echt nooit meer een moment hoeft te missen. In combinatie met een uitgebreide serie Nikkor-objectieven kun je geweldige cinematische effecten creëren om je HD-films echt tot leven te brengen.

Verzenden vanaf de camera

Het draadloos versturen van beelden van je camera naar een smartphone of tablet is nu mogelijk met behulp van de optionele WU-1a WiFi adapter. Dit houdt in dat je ze op eenvoudige wijze direct via sociale media en e-mail met je vrienden en familie kunt delen, of ze kunt opslaan of er een back-up van kunt maken als je onderweg bent. De draadloze WiFi adapter WU-1a is een ideale accessoire als je op reis bent, aangezien je daarmee geen PC nodig hebt om beelden van de camera op je smartphone of tablet te zetten. Je kunt je camera zelfs met je smartphone of tablet op afstand bedienen. Erg handig voor bijvoorbeeld familieportretten, want je kunt van tevoren bekijken wat het beeld wordt en vervolgens bij de daadwerkelijke opname zelf ook op de foto staan. De D3200 is compatibel met smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem. De camera kent een reeks bewerkingsfuncties waarmee je je van je artistieke kant kunt laten zien. Door het toevoegen van creatieve effecten zoals Miniatuureffect, Selectieve kleur, Kleurenschets en Filtereffecten (om een warm of zacht filter toe te voegen) kun je de opname een persoonlijk tintje meegeven. Ook kun je je foto's al op de camera bijsnijden, snel retoucheren en zelfs een scheve horizon rechtzetten en zo op simpele wijze de kwaliteit van je foto's verbeteren. Het terugkijken en bewerken van je foto's en video's gaat heel plezierig dankzij het grote 7,5 cm (3 inch) lcd-scherm met een hoge resolutie van 921.000 pixels.

Eenvoudige bediening

Doordat de D3200 een kleine en lichte body heeft, neem je de camera gemakkelijk overal mee naartoe en heb je hem altijd paraat om belangrijke momenten te fotograferen. Zodra je de camera gaat gebruiken, ontdek je dat deze heerlijk in de hand ligt en dat de bedieningselementen intuïtief zijn geplaatst. De meest gebruikte functies, zoals live beeld en de ontspanstand, hebben een eigen knop. Wil je een foto van jezelf maken met behulp van de optionele ML-L3-afstandsbediening, dan kan dat gemakkelijk doordat de D3200 aan zowel de voor- als de achterkant een ontvanger heeft. En mocht je eventueel meer hulp nodig hebben, dan zit de Info-knop binnen handbereik.

De Nikon D3200 is verkrijgbaar vanaf 15 mei. De verkoopadviesprijs van de body bedraagt € 599,-. De D3200 kit met 18-55 VR objectief is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 699,-

Kijk voor meer infromatie op www.nikon.nl.


Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor Spyder5Elite, Alien Skin Exposure 7Epson Perfection V800 Photo, Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4.

Boekentip

Focus op fotografie: Dronefotografie

Wiebe de Jager

€ 24,95

Bestellen

De boekenreeks Focus op fotografie van Uitgeverij Van Duuren Informatica bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke onderdelen van het vakgebied fotografie. In het deel Dronefotografie gaat uitgebreid in op het fotografer Lees verder...

Lonely Planet's gids voor de reisfotografie

Richard l`Anson

€ 24,99

Bestellen

De uitgever van de reisgidsenserie Lonely Planet heeft een prima boek over fotograferen op reis op de markt gebracht. In Lonely Planet's gids voor de reisfotografie behandelt fotograaf Richard l`Anson alle aspecten van het fotograferen onderweg. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Trapgevel door Pixelmania.nl