Nieuws - Accessoires - Presentatie

JetMaster Display Systems

Voor wie regelmatig zijn of haar foto's aan de wand wil hangen heeft de Britse firma Innova Art Ltd. een innovatief opspansysteem geïntroduceerd, genaamd JetMaster Display Systems. Het betreft een stevige voorbewerkte kartonnen 'vouwplaat' waarmee men met wat handigheid vrij vlot foto's kan opspannen. Dat kan een foto op papier, maar ook op canvas of textiel zijn. Wij namen de proef op de som.

Het inlijsten van foto's kan aardig in de papieren lopen. Een houten of metalen lijst met glas is prijzig. Uiteraard kan men kiezen voor een wissellijst, maar toch. De oplossing die Innova Art biedt is bijzonder ingenieus. Het bestaat uit een voorbewerkte kartonnen vouwplaat die aan één kant voorzien is van een plaklaag. Nadat je de beschermende folie van de plaklaag hebt verwijderd, plak je de op te spannen foto op het karton. Met een schaar of hobbymes knip of snijd je de hoeken bij en vervolgens vouw je de randen om en plak je ze vast. Met behulp van meegeleverde plakhoekjes verstevig je de hoeken. Tot slot vul je de achterkant op met een tweede meegeleverde kartonnen vouwplaat ter versteviging en je foto is opgespannen. Het systeem is beschikbaar voor diverse fotoprinters, variërend van een eenvoudige desktop A4-fotoprinter tot een 36 inch grootformaatprinter. Voor consumentengebruik zijn de A4 en A3+ formaten het meest aantrekkelijk. In onderstaand demonstratiefilmpje is te zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

Intelligent Print System

Je kunt er bij dit systeem voor kiezen om het beeld aan de zijkanten door te laten lopen of niet. Via de website van JetMaster Systems zijn speciale Photoshop templates in .PSD-formaat te downloaden waarmee je je foto's exact op de juiste maat kunt afdrukken. heb je geen Photoshop of Photoshop Elements, dan kan je via een on-line hulpprogramma de maat instellen. Het wordt nog veel leuker als je gebruik maakt van het Innova Intelligent Print System (iPS). Met deze iPS software kun je namelijk via de zogeheten Multi-Plex functie één beeld dusdanig opdelen en afdrukken dat het over meerdere JetMaster Display Master frames kan worden verdeeld. Op die manier kan je bijvoorbeeld een drie- of vierluik maken van één beeld. Met een beetje puzzelen is het overigens ook zonder deze software mogelijk om met gebruikmaking van de gratis Photoshop-templates een meerluik samen te stellen. Het kost dan misschien wat meer tijd, maar het resultaat is er niet minder om.

Conclusie

Innova Art heeft een bijzonder leuke manier gevonden om afdrukken van digitale beelden te presenteren. Een setje van 10 stuks JetMaster frames voor A4-printers kost circa 35,- en voor A3+ printers ongeveer 43,-. Het vergt een klein beetje handigheid, maar dan kan men zijn of haar foto's op een leuke en betaalbare manier aan de wand hangen. Wie er echt iets bijzonders van wil maken, creëert een drie- of vierluik - al dan niet met de iPS software - en hangt deze boven de bank. Succes verzekerd!

Kijk voor meer informatie op www.arca-nl.nl.

 

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
De redding is nabij... door Pixelmania.nl