Downloads - Software - Beheer

Fullscreen Photo Viewer

Met Fullscreen Photo Viewer kunt u eigenlijk maar één ding doen, namelijk alle digitale beelden in een map schermvullend bekijken. Dat lijkt triviaal, maar het is eigenlijk reuze handig. Natuurlijk zijn er talloze programma's die een fraaie diapresentatie kunnen maken, maar die zijn vaak te groot en log voor deze simpele taak. Bovendien zitten wij niet te wachten op allerlei lollige overgangen. Gewoon foto's schermvullend bekijken, dat klinkt erg aantrekkelijk. Dat laatste geldt ook voor de prijs: het programma is namelijk gratis te downloaden.

Ga naar de website 4 Neurons en download Fullscreen Photo Viewer. Start na installatie het programma. Het gebruik is bijzonder eenvoudig. Van een interface is eigenlijk geen sprake. Na het starten van Fullscreen Photo Viewer verschijnt een Windows dialoogvenster voor het openen van de te tonen bestanden. Het enige dat u hier hoeft te doen is het selecteren van de eerste foto die u wilt bekijken. Het programma zal vervolgens alle foto's in de desbetreffende map tonen. Het ondersteunt daarbij de bestandsformaten bmp, gif, jpg, png en mbm. Het eerste beeld wordt schermvullend getoond. Er wordt geen enkele andere informatie getoond, dus geen grafische balk en geen bestandsinformatie.

Eenvoudige interface

Als u goed kijkt ziet u twee pijlknoppen rechtsonder. Met de rechterknop gaat u een beeld vooruit en met de linkerknop gaat u een beeld terug. Het is ook mogelijk enkele handelingen met het toetsenbord te verrichten: vooruit bladeren gaat via een druk op de spatiebalk, de Enter-toets of door het naar beneden draaien van het muiswieltje; achteruit bladeren doet u via een druk op de Backspace-toets of door het muiswieltje omhoog te draaien; sluiten gaat via de Escape-toets of Alt+F4; beperkte beeldinformatie wordt zichtbaar via de F2-toets; alle knoppen verbergen doet u via de F11-toets en om het programma te beëindigen drukt op de Escape-toets. Er is ook voorzien in een koppeling met Windows. Door rechts te klikken op een beeld en de optie Openen >> Fullscreen Photo Viewer.exe kunt u het beeld direct schermvullend bekijken.

Snelkoppeling

Door het programma te starten via een snelkoppeling op het Bureaublad kunt u razendsnel alle foto's in een map beeldvullend bekijken. De snelkoppeling moet dan het pad naar de naam van het programma Fullscreen Photo Viewer.exe bevatten plus het pad naar de map waarvan u de beelden wilt bekijken. Met de parameter /a geeft u op dat ook beelden in submappen moeten worden getoond. Een dergelijke manier van starten kan handig zijn als u snel een serie beelden wilt laten zien zonder afleidende programma-interfaces.

Conclusie

Fullscreen Photo Viewer is een erg eenvoudig programma. U zult het niet nodig hebben wanneer u diapresentaties toont vanuit een beeldbeheerprogramma als Adobe Lightroom of ACDSee. Het is wel geschikt voor iedereen die zijn of haar foto's gewoon zo groot mogelijk wil bekijken, zonder daarbij gehinderd te worden door de interface van (Windows) hulpprogramma's.

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Nikon D750, DxO Optics Pro 10, Canon iPF6400, Panasonic Lumix DMC-LX100, QNAP TS-853 Pro, Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Panasonic Lumix DMC-GH4Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10.

Boekentip

Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D & EOS 5D Mark II/III

€ 34,95

Pieter Dhaeze

Bestellen

In Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 6D en EOS 5D Mark II/III behandelt auteur Pieter Dhaeze alle aspecten van het fotograferen met deze full-frame digitale reflexen. Het ruim 300 pagina's tellende boek telt negen hoofdstukken. Lees verder...

Fotobewerking op de iPad voor senioren

Studio Visual Steps

€ 19,95

Bestellen

Nieuw van uitgeverij Visual Steps is het boek Fotobewerking op de iPad voor senioren. In deze 288 pagina’s tellende gids staat het werken met foto’s op de iPad centraal. Met de op de iPad beschikbare apps kunt u uw foto’s nog mooier maken. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Mist door Pixelmania.nl