Downloads - Software - Beheer

Fullscreen Photo Viewer

Met Fullscreen Photo Viewer kunt u eigenlijk maar één ding doen, namelijk alle digitale beelden in een map schermvullend bekijken. Dat lijkt triviaal, maar het is eigenlijk reuze handig. Natuurlijk zijn er talloze programma's die een fraaie diapresentatie kunnen maken, maar die zijn vaak te groot en log voor deze simpele taak. Bovendien zitten wij niet te wachten op allerlei lollige overgangen. Gewoon foto's schermvullend bekijken, dat klinkt erg aantrekkelijk. Dat laatste geldt ook voor de prijs: het programma is namelijk gratis te downloaden.

Ga naar de website 4 Neurons en download Fullscreen Photo Viewer. Start na installatie het programma. Het gebruik is bijzonder eenvoudig. Van een interface is eigenlijk geen sprake. Na het starten van Fullscreen Photo Viewer verschijnt een Windows dialoogvenster voor het openen van de te tonen bestanden. Het enige dat u hier hoeft te doen is het selecteren van de eerste foto die u wilt bekijken. Het programma zal vervolgens alle foto's in de desbetreffende map tonen. Het ondersteunt daarbij de bestandsformaten bmp, gif, jpg, png en mbm. Het eerste beeld wordt schermvullend getoond. Er wordt geen enkele andere informatie getoond, dus geen grafische balk en geen bestandsinformatie.

Eenvoudige interface

Als u goed kijkt ziet u twee pijlknoppen rechtsonder. Met de rechterknop gaat u een beeld vooruit en met de linkerknop gaat u een beeld terug. Het is ook mogelijk enkele handelingen met het toetsenbord te verrichten: vooruit bladeren gaat via een druk op de spatiebalk, de Enter-toets of door het naar beneden draaien van het muiswieltje; achteruit bladeren doet u via een druk op de Backspace-toets of door het muiswieltje omhoog te draaien; sluiten gaat via de Escape-toets of Alt+F4; beperkte beeldinformatie wordt zichtbaar via de F2-toets; alle knoppen verbergen doet u via de F11-toets en om het programma te beëindigen drukt op de Escape-toets. Er is ook voorzien in een koppeling met Windows. Door rechts te klikken op een beeld en de optie Openen >> Fullscreen Photo Viewer.exe kunt u het beeld direct schermvullend bekijken.

Snelkoppeling

Door het programma te starten via een snelkoppeling op het Bureaublad kunt u razendsnel alle foto's in een map beeldvullend bekijken. De snelkoppeling moet dan het pad naar de naam van het programma Fullscreen Photo Viewer.exe bevatten plus het pad naar de map waarvan u de beelden wilt bekijken. Met de parameter /a geeft u op dat ook beelden in submappen moeten worden getoond. Een dergelijke manier van starten kan handig zijn als u snel een serie beelden wilt laten zien zonder afleidende programma-interfaces.

Conclusie

Fullscreen Photo Viewer is een erg eenvoudig programma. U zult het niet nodig hebben wanneer u diapresentaties toont vanuit een beeldbeheerprogramma als Adobe Lightroom of ACDSee. Het is wel geschikt voor iedereen die zijn of haar foto's gewoon zo groot mogelijk wil bekijken, zonder daarbij gehinderd te worden door de interface van (Windows) hulpprogramma's.

Pixelmania Award

Digitale camera's, producten en diensten voor digitale fotografie die hoog scoren in onze tests kennen wij de Pixelmania Award toe.

Recente winnaars zijn:

Datacolor SpyderHD, Canon EF-S 10-18 mm F4,5-5,6 IS STM, Canon EOS 1200D, Fujifilm E-X2, Olympus OM-D E-M10, Olympus M.Zuiko Digital 25 mm/F1,8, Nikon D610, Magic Video Deluxe 2014, DxO Optics Pro 9, Adobe Photoshop Elements 12.

Boekentip

Focus op fotografie: Avond- & nachtfotografie

Jeroen Horlings en Kees Krick

€ 29,95

Bestellen

De boekenreeks Focus op fotografie van Uitgeverij Van Duuren Informatica bestaat uit diverse titels die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke onderdelen van het vakgebied fotografie. Nieuw is een deel over avond- en nachtfotografie. Lees verder...

Fotograferen met een Nikon D3300 & D3200

Dré de Man

€ 22,50

Bestellen

Bij uitgeverij Pearson Education is een nieuwe boek verschenen voor bezitters van een Nikon D3300 of Nikon D3200. In Fotograferen met een Nikon D3300 & D3200 behandelt Dré de Man alle ins en outs van deze populaire digitale reflexen van Nikon. Lees verder...

Woordenboek
Woordenboek
Pixelfolio
Kasteel Bouvigne door Pixelmania.nl