ComputerComputer
Door 1 november 2023 Lees verder →

Ashampoo Background Remover

Nieuw van de Duitse softwarefabrikant is het programma Backgrond Remover. Dit programma snijdt personen en objecten automatisch vrij dankzij slimme objectdetectie. In veel gevallen is geen handmatige bewerking nodig. Is de detectie niet geheel geslaagd, dan beschikt het programma over gereedschappen om een en ander handmatig aan te passen.

De werking is simpel: men opent het te bewerken beeld in Ashampoo Background Remover door het te verslepen naar het programmavenster of door op de knop Beeld toevoegen te klikken en het te bewerken beeld te selecteren. Het programma gaat meteen aan de slag en probeert het onderwerp – een persoon, personen of een object – vrijstaand te maken. Dat lukt over het algemeen vrij goed, maar mocht het niet naar wens zijn dan kan men de selectie met behulp van de functies Verwijderen en Toevoegen in het tabblad Voorgrond eventueel aanpassen. Bij het wijzigen kan men de Penseelbreedte en de Achtergrondtransparantie eventueel aanpassen. Is alles naar wens, dan klik je op Veranderingen toepassen en Volgende.

Achtergrond

Het vrij gesneden deel verschijnt nu in het tabblad Achtergrond. Hier kunnen vrij gesneden objecten individueel worden opgeslagen of naar het Klembord van het systeem gekopieerd voor gebruik met andere programma’s. Ook is het hier mogelijk om de bestaande achtergrond te vervangen of een stijlvol Bokeh-effect toe te passen. Dit laatste maakt het eenvoudig om mensen visueel te benadrukken en met de eerste optie kan men personen of objecten in compleet nieuwe scènes te plaatsen. Via de knop Aangepast opent men het beeld dat dienst kan doen als nieuwe achtergrond. Het vrijstaande object kan men vervolgens naar wens vergroten, verkleinen, spiegelen en/of roteren. Is alles naar wens, dan kan men via de knop Beeld opslaan het nieuwe beeld opslaan of naar het Klembord kopiëren voor verdere bewerking in een ander programma.

Conclusie

Ashampoo Background Remover is een tijdbesparende oplossing voor zowel beginners als professionals om objecten of personen vrij te snijden en achtergronden van afbeeldingen te vervangen. En dit alles zonder moeilijke leercurve. Het beste nieuws is dat het programma (tijdelijk) gratis is. Ons advies: zeker even proberen!

Kijk voor meer informatie op www.ashampoo.com.

Geplaatst in: Downloads