ComputerComputer
Door 4 januari 2023 Lees verder →

Nielsen Alpha Magnet wissellijsten

De Duitse fabrikant Nielsen heeft met de Alpha Magnet een reeks hoogwaardige wissellijsten op de markt gebracht. Deze wissellijsten vallen op door het aantrekkelijke design en het hoge gebruiksgemak. Dankzij een slim systeem met magneten kan de inhoud van deze lijsten namelijk via de voorzijde worden gewisseld. Het maken van een mooie wand vol foto’s, kunst of kaarten en deze zo vaak wisselen als je maar wilt, was nog nooit zo gemakkelijk.

Inlijsten met de Nielsen Alpha Magnet wissellijst is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dit type wissellijst bestaat uit een aluminium bovenraam, geslepen acrylglas, een zuurvrij draaibaar inlegvel, een houten achterwand en een onderprofiel van aluminium met staafmagneten. Het bovenraam kun je door de staafmagneten eenvoudig losmaken en vervolgens foto’s van bovenaf plaatsen of vervangen. Vervolgens wordt het bovenraam met een hoorbare klik weer op het onderraam geplaatst en magnetisch gesloten. Het voordeel van deze voorlader is dat je al tijdens het inlijsten meteen het gewenste resultaat ziet en dat je foto’s snel en eenvoudig kunt vervangen, zelfs als de lijst nog aan de muur hangt. De Nielsen Alpha Magnet wissellijsten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder ook de standaard papiermaten A1, A2, A3 en A4, en in diverse kleuren, waaronder zwart, mat zilver, whitewash en donkergrijs. Elke lijst wordt overigens geleverd inclusief ophangmateriaal, bestaand uit twee ophangbeugels, twee schroeven, twee schroefpluggen en vier plakbare stootkussentjes voor op de achterzijde.

Praktijk

Wij hebben een Nielsen Alpha Magnet wissellijst in A2-formaat geprobeerd omdat deze lijst goed aansluit bij het papierformaat van de Canon imagePROGRAF PRO-1000 printer. Afdrukken van deze printer passen naadloos in deze lijst. Ook voor bezitters van een A3- of A4-fotoprinter heeft Nielsen bijpassende wissellijsten. Het verwijderen van het bovenraam gaat probleemloos en door licht op de achterzijde te drukken kan met de houten achterwand en het acrylglas uit het onderraam halen. Vervolgens plaatsen we onze print op het onderraam, leggen het acrylglas erop en plaatsen het geheel terug in het onderraam. Tot slot klikken we het magnetische bovenraam weer op zijn plaats. Dit alles duurde slechts een paar minuten. Het is mogelijk om dat allemaal te doen als de lijst al hangt, maar het gaat een stuk gemakkelijker als alles plat ligt.

Conclusie

Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit en vooral het gebruiksgemak van de Nielsen Alpha Magnet wissellijsten. Een ander groot pluspunt is dat er lijsten beschikbaar zijn
in de meest gangbare papierformaten. De prijzen variëren van € 33,95 (voor de A4-lijst) tot € 69,95 (A1-lijst). Ze zijn onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Nieuws