ComputerComputer
Door 11 januari 2023 Lees verder →

Contactbladen maken

De term contactblad of -afdruk stamt nog uit het analoge tijdperk toen in de doka rijen negatieven onder elkaar op een vel fotopapier werden gelegd en vervolgens belicht. Het resultaat was een vel met daarop een overzicht van de inhoud van de filmstrips. Een dergelijk contactblad heeft ook in het digitale tijdperk zeker zijn nut. Bijna elk beeldbewerkingsprogramma beschikt over een optie om een dergelijk contactblad te maken.

In Adobe Photoshop Elements 2022 gaat het maken van een contactblad als volgt: open de op het contactblad op te nemen beelden en kies vervolgens rechtsboven voor Maken > Foto-afdrukken > Contactblad. De Elements Organizer-werkruimte wordt nu geopend en het dialoogvenster Afdrukken met daarin het contactblad wordt getoond. Pas eventueel het aantal kolommen aan en als alles naar wens is ingesteld kan men via Afdrukken de contactbladen op papier afdrukken of als PDF-bestand opslaan. Meer over Adobe Photoshop Elements 2022 lees je hier.

Geplaatst in: Photoshop Elements