ComputerComputer
Door 21 december 2022 Lees verder →

Ruis verwijderen

Opnamen gemaakt met hogere ISO-waarden vertonen vaak veel ruis, maar geen nood met Adobe Photoshop Elements 2022 kun je daar wat aan doen. Open het te bewerken beeld in het bewerkingsvenster en kies Filter >> Ruis >> Ruis reduceren.

In het venster Ruis reduceren zie je een deel van je foto op 100%. Gebruik eventueel de kleine plusknop onder het voorbeeldvenster om verder in te zoomen zodat je de ruis nog beter ziet. Zoek door te schuiven met de muis een deel van de opname waar de ruis het duidelijkst is. Gebruik nu de schuifbalk Sterkte om de ruis te verwijderen.

Een waarde van 6 is meestal voldoende. Laat Details behouden op 60% staan en Kleurruis reduceren op 45%. Je kunt eventueel de optie JPEG-kunstmatigheid verwijderen aanvinken om ongewenste blokvorming als gevolg van JPEG-compressie te verwijderen. Is alles naar wens ingesteld, klik dan tot slot op OK.

Geplaatst in: Photoshop Elements