ComputerComputer
Door 30 november 2022 Lees verder →

Scheve horizon rechtzetten

Een scheve horizon valt vooral bij landschapsopnamen snel op en kan een mooie foto verknallen. Gelukkig kun je dat in een beeldbewerkingsprogramma achteraf altijd corrigeren. In een populair beeldbewerkingsprogramma als Adobe Photoshop Elements 2022 is dat helemaal niet moeilijk.

Open de foto in het bewerkingsvenster van de Foto-editor en klik op het gereedschap Rechttrekken (sneltoets P). Trek dan met de muis een lijn over de horizon en laat daarna los: de foto wordt vervolgens automatisch rechtgezet. Omdat er nu waarschijnlijk witte randen zichtbaar worden moet je de foto nog wel even bijsnijden met het gereedschap Uitsnijden (sneltoets C). Je kunt er ook voor kiezen om vooraf de optie Randen automatisch vullen te activeren. De witte randjes worden dan automatisch door het programma keurig opgevuld. Makkelijker kan haast niet! Meer over Adobe Photoshop Elements lees je hier.

Geplaatst in: Photoshop Elements