ComputerComputer
Door 17 augustus 2022 Lees verder →

Tamron Lens Utility Mobile

Tamron heeft de ontwikkeling van de Tamron Lens Utility Mobile, een applicatie voor smartphones en tablets die gebruik maken van het Android OS, aangekondigd. Met deze applicatie kunnen fotografen en filmmakers in het veld de mogelijkheden van hun objectief flexibel uitbreiden. Deze applicatie is de mobiele versie van de Tamron Lens Utility software die al voor de computer beschikbaar is. Deze door Tamron ontwikkelde computer versie heeft sinds de introductie in oktober 2021 veel lof ontvangen van Tamron gebruikers.

In oktober van 2021 introduceerde Tamron de Tamron Lens Utility software voor computers. Deze software maakte het mogelijk om verschillende functies van geselecteerde Tamron objectieven naar eigen wens aan te passen, om zo beter aan te sluiten op de werkwijze van fotografen en videografen. Sindsdien heeft Tamron geluisterd naar de feedback van gebruikers. Zij gaven aan dat zij deze aanpassingen ook in het veld zouden willen toepassen. Tamron heeft daarom de Tamron Lens Utility Mobile applicatie voor Android OS ontwikkeld. Door gebruik te maken van de Tamron Connection Cable, kan een Android smartphone of tablet worden aangesloten op het Tamron objectief om deze snel en flexibel aan te passen zonder dat je een computer nodig hebt. In eerste instantie zullen de volgende Tamron objectieven compatibel zijn met de nieuwe Tamron Lens Utility Mobile: 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 en 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD.

A-B Focus functie

Er is ook een nieuwe functie toegevoegd waarmee de gebruiker het objectief kan bedienen via de smartphone. Zo is er in deze mobiele applicatie een functie waarmee je A-B Focus functie soepeltjes tussen twee scherpstelpunten kunt laten wisselen zonder dat je het objectief aan hoeft te raken. In de toekomst zullen meer functies aan deze mobiele applicatie worden toegevoegd waardoor Tamron objectieven nog geschikter zullen worden voor videoproducties. Deze mobiele applicatie is overigens niet geschikt voor Firmware Updates. Hiervoor is de Tamron Lens Utility Software voor computers nodig. De Tamron Lens Utility Mobile is ontworpen voor Android OS. Apple iOS wordt op dit moment niet ondersteund.

Functies

Verschillende functies van Tamron Lens Utility Mobile kunnen tethered bediend worden. Dit zijn functies die met de Remote Set knop in de applicatie aangepast kunnen worden:

  • A-B Focus: Kies twee scherpstelpunten (A en B) en verplaats de focus van het ene punt, naar het andere.
  • Focus Preset: Kies een gewenst scherpstelpunt. De focus zal naar dit punt verplaatsen wanneer je op de Remote Set knop drukt.
  • Het aanpassen van de Custom Switch of Focus Set knop (Functies die ook beschikbaar zijn in de computerversie van Tamron Lens Utility).

Tamron Lens Utility

Functies die ook beschikbaar zijn in de computerversie van Tamron Lens Utility:

  • A-B Focus: Kies 2 scherpstelpunten (A en B) en verplaats de focus van het ene punt, naar het andere.
  • Focus Preset: Kies een gewenst scherpstelpunt. De focus zal naar dit punt verplaatsen wanneer je op de Remote Set knop drukt.
  • Wissel tussen autofocus en handmatig scherpstellen (AF/MF).
  • Pas de functie van de scherpstelring aan (Focus/Diafragma). Draai de scherpstelring om het diafragma aan te passen.
  • Wijs camera specifieke functies toe: Wijs camera functies toe aan de Focus Set knop.
  • MF Ring Rotatie: Verander de draairichting van de scherpstelring.
  • MF Methode: Kies de scherpstelmethode wanneer je de scherpstelring gebruikt.

De Tamron Lens Utility Mobile voor Android OS zal in de loop van het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar komen. Meer gedetailleerde informatie zal dichter bij de daadwerkelijke introductie bekend worden gemaakt.

Geplaatst in: Nieuws