ComputerComputer
Door 20 juli 2022 Lees verder →

Zo werkt Capture One Pro

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen over het werken met Capture One Pro. In Zo werkt Capture One Pro (ISBN 9789463562355) gaat auteur Bob Timroff uitgebreid in op de werking van deze geavanceerde RAW-converter.

Wie zich serieus bezighoudt met digitale fotografie bewaart een opname bij voorkeur als ‘digitaal negatief’, ofwel als een RAW-bestand. Om dergelijke bestanden optimaal te bewerken en te converteren naar andere bestandsformaten zijn diverse zogeheten RAW-converters beschikbaar. Capture One Pro is zo’n converter, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Phase One-camera, maar inmiddels is uitgegroeid tot een uiterst geavanceerd fotobewerkingsprogramma met ondersteuning voor digitale camera’s van alle belangrijke merken. In het eerste hoofdstuk van dit 208 pagina’s dikke boek wordt onder andere uitgelegd wat Capture One Pro voor software is, voor wie het bedoeld is en wat de systeemeisen zijn. De gebruikersinterface staat centraal in hoofdstuk 2 en het derde hoofdstuk is gewijd aan de Bibliotheek. In hoofdstuk 3 is aandacht voor het automatisch aanpassen van beelden, alsmede het gebruik van stijlen en voorinstellingen. Hoofdstuk 4 gaat over het werken met de beschikbare gereedschappen en hoofdstuk 5 is gewijd aan lenscorrecties. Kleur, belichting en het werken met lagen en maskers komen aan bod in respectievelijk hoofdstuk 6,7 en 8. Tot slot is hoofdstuk 9 gewijd aan het exporteren van bewerkte beelden. Al met al maak je in dit boek kennis met de belangrijkste functies en gereedschappen van Capture One Pro en leer je deze stapsgewijs te gebruiken, zoals het importeren- en exporteren van fotobestanden, het kiezen van de juiste kleurprofielen, het maken van kleurcorrecties, het retoucheren van oneffenheden, het verwijderen van beeldelementen en veel meer. Dit boek behandelt de Nederlandse versie van Capture One Pro en is bijgewerkt voor versie 22. Het kost € 29,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken