ComputerComputer
Door 6 juli 2022 Lees verder →

Het grote reisfotografieboek

Bij uitgeverij Van Duuren Media is van de hand van Scott Kelby, de bestverkopende auteur van boeken over digitale fotografie, een aantrekkelijk nieuw boek over reisfotografie verschenen. In Het grote reisfotografieboek (ISBN 9789463562317) behandelt Scott aan de hand van ruim 180 handige tips en praktische technieken alle aspecten van het maken van reisfoto’s.

Reisfotografie is misschien wel de discipline waar je als fotograaf het meest veelzijdig voor moet zijn. Je combineert fotografie van adembenemende landschappen met macrofoto’s van exotische dieren en portretten van de interessante lokale bevolking. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn en ook nog eens alle juiste apparatuur bij je hebben. Hoe doe je dat allemaal? Scott Kelby legt het je allemaal uit in dit 256 pagina’s dikke boek. Het boek telt dertien hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de voorbereiding van een goed geplande fototrip en in het tweede hoofdstuk vinden we tips en weetjes voor het maken van boeiende reisfoto’s. De te gebruiken apparatuur en accessoires komen aan bod in respectievelijk het derde en vierde hoofdstuk. Hoofdstuk vijf staat in het treken van mensen fotograferen en in hoofdstuk zes draait het allemaal om compositie. Hoofdstuk zeven is gewijd aan andere mogelijke onderwerpen en het fotograferen met een smartphone komt in hoofdstuk acht aan bod. In hoofdstuk negen aandacht voor onderwerpen die je zeker moet fotograferen, maar ook onderwerpen die je zeker niet moet fotograferen. In de resterende hoofdstukken passeren het bewerken en delen van foto’s, evenals diverse tips, trucs en fotorecepten de revue. Het boek bevat ook nog eens 200 prachtige foto’s waarbij Scott Kelby je telkens uitlegt hoe hij die foto heeft gemaakt en hoe jij dat ook kunt doen. Zo zorg je er samen voor dat jouw reisfoto’s zo mooi, levendig, meeslepend en professioneel worden, dat toeschouwers zich meteen op de plek van bestemming wanen. Al met al een uitstekend boek dat niet ten onder gaat aan verwarrend jargon en complexe concepten. Integendeel, het boek is bijzonder helder, praktisch en vooral heel leerzaam. Het kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken