ComputerComputer
Door 27 april 2022 Lees verder →

Alle informatie over een opname achterhalen

Een foto bevat veel meer informatie dan je op het eerste gezicht kunt zien, maar geen nood in (bijna) elk beeldbewerkingsprogramma zit wel een optie om die informatie boven water te halen. Ook in het populaire Adobe Photoshop Elements 2022 kun je die informatie bekijken.

In de Elements Organizer is het al mogelijk om bijvoorbeeld een waardering in sterren te tonen of de datum en tijd van de opname te zien. Maar er is nog veel meer informatie. Deze informatie achterhaal je met het venster Bestandsinfo. Deze is te vinden in de modus Expert van de Elements Editor. Open het beeld waar je meer van wilt weten in de Expert modus van de Elements Editor en kies Bestand > Bestandsinfo om het desbetreffende venster te openen. Dit venster telt een groot aantal tabbladen. In het eerste tabblad Standaard kunnen een documenttitel, auteur, beschrijving en trefwoorden worden ingevoerd. Deze zijn belangrijk wanneer je beelden wilt verkopen. Het vierde tabblad IPTC biedt nog veel meer mogelijkheden om persoonlijke gegevens in te voeren.

Het tabblad Cameragegevens leest bekende informatie over de camera, de gebruikte lens, de belichting, brandpuntsafstand en dergelijke uit en toont deze. In het tabblad GPS-gegevens kan men de opnamelocatie vinden of invoeren. Blader door alle tabbladen en bekijk de al beschikbare informatie. Wanneer je informatie zoals jouw naam, copyrightgegevens en trefwoorden wilt kopiëren van of naar andere beelden, dan is het mogelijk de metadata te importeren of te exporteren. Gebruik hiervoor de optie Importeren of Exporteren via de knop rechts van Voorkeuren. Op die manier kun je vrij snel je beelden van extra data voorzien. Meer over Adobe Photoshop Elements 2022 lees je hier.

Geplaatst in: Photoshop Elements