ComputerComputer
Door 5 januari 2022 Lees verder →

Ashampoo Burning Studio 23

De Duitse softwarefabrikant Ashampoo heeft een nieuwe versie van hun programma Burning Studio uitgebracht. Ashampoo Burning Studio 23 is een krachtige softwarebundel voor het branden van films, beelden, data en muziek op CD’s, DVD’s en Blu-ray schijven. Daarnaast beschikt het programma over uitgebreide multimediafuncties.

De systeemvereisten van Ashampoo Burning Studio 23 zijn: Windows 10 of hoger, Windows Media Player 10, Microsoft .NET Framework 4.5, DirectX 9.0C, 2 GB werkgeheugen, DirectX 9 Hardware Pixelshader v2.0 met minimaal 128MB RAM, een standaard geluidskaart (onboard of USB), 250MB voor de installatie, tot 9GB voor tijdelijke bestanden (dvd), 25/50 GB voor tijdelijke bestanden (blu-ray) of 100GB voor tijdelijke bestanden (blu-ray XL). Om het programma te activeren is een internetverbinding vereist. Met Burning Studio 23 kun je vrij vlot films en diavoorstellingen produceren, bewerken en videodisks maken. Aangepaste geanimeerde menu’s, openings- en sluitingsaftitelingen (credits) en aanpasbare auto-play instellingen bieden tal van spannende mogelijkheden. De resulterende bestanden en schijven kunnen, dankzij de ingebouwde ondersteuning voor populaire formaten, zoals MPEG-4, H.264, AAC, MP3 en WMA, op bijna elk apparaat worden afgespeeld.

Windows 11

Versie 23 is nu ook volledig compatibel met Windows 11 en bevat een uitgebreide audioboekmodule die veelvoorkomende problemen, zoals onjuiste sorteervolgorde en conversiefouten, verhelpt. Dankzij de nieuwe tussentijdse buffering kunnen gebruikers compilaties op basis van meerdere bestandsbronnen maken, bijvoorbeeld Greatest hits-CD’s, zonder moeizaam van module te moeten wisselen. Bovendien is het zoekprogramma voor hoesjes opnieuw ontworpen om de gebruiker meer controle te geven. Tot slot kunnen gebruikers nu sneller dan ooit, dankzij de functie Audio CD snel rippen, audiotracks van schijven met minimale handmatige invoer extraheren. Het programma creëert niet alleen MP3- en standaard audioschijven, maar ondersteunt ook schijfextractie (disc ripping) met automatische naamgeving en zoeken naar hoesjes. De geïntegreerde hoesjeseditor maakt het bijzonder eenvoudig om aangepaste hoesjes, boekjes en inlegvellen of etiketten te creëren. Dankzij de functie schijfoverlapping (disc spanning) kunnen gegevens automatisch over meerdere schijven verspreid worden en de krasbescherming zorgt voor een goede leesbaarheid, zelfs voor beschadigde schijven.

Film- of diavoorstelling

Het maken van een film- of diavoorstelling op dvd verloopt in drie stappen. De eerste stap is Selectie. In deze stap geef je de voorstelling een projecttitel, kies je het type TV-formaat (Pal of NTSC), het schermformaat (16:9 of 4:3) en voeg je de beeld- of filmbestanden toe. Dit toevoegen kan via de menu-optie Film toevoegen of door het verslepen van beeldbestanden naar het grote bewerkingsvenster. De volgorde van de bestanden kan men eventueel aanpassen door een bestand te selecteren en op de pijltjes Omhoog verplaatsen en Omlaag verplaatsen te klikken. Een bestand uit de lijst bekijken kan via de optie Afspelen en uit de lijst verwijderen via de optie Verwijderen (prullenbak). Via de optie Bewerken kan men een videoclip eventueel inkorten of anderszins bewerken. Is alles naar wens dan druk je op Volgende. In de tweede stap Instellingen kun je eventueel een thema voor het menu kiezen, het menu aanpassen en opslaan. Daarna kan men in het venster Schijfinstellingen de instellingen voor de schijf aanpassen. Is alles naar wens dan klik je op Volgende en kom je in de derde stap Uitvoer. De aangemaakte film- of diavoorstelling wordt nu op schijf gebrand. Via de menu-optie Hoesjes en inlegvellen kan men vervolgens eventueel een inlegvel voor de cd of dvd maken.

Back-up

Het back-up gedeelte is voorzien van slimme planningsopties om een back-up van gegevens van mobiele telefoons en tablets op elk medium te maken. Versie 23 is voorzien van H.265 ondersteuning voor een betere multimediale veelzijdigheid en een nieuwe zoekmachine voor het automatisch opzoeken van bijbehorend artwork en het ophalen van metadata tijdens het rippen van de schijf. Aanpasbare snelkoppelingen op het bureaublad bieden nu direct toegang tot de functie zonder men eerst door het programmamenu moet gaan. De gebruikersinterface is verder geoptimaliseerd en er zijn nieuwe voorinstellingen (presets) en sjablonen voor CD-, DVD- en Blu-ray-artwork toegevoegd. Er is verder nadruk gelegd op de revisie van diverse technische onderdelen en om alle functies met betrekking tot branden, back-ups en conversies toekomstbestendig te maken.

Conclusie

De bediening is intuïtief en de gebruiker wordt bij elk proces aan de hand meegenomen. Dankzij deze stapsgewijze aanpak is Ashampoo Burning Studio 23 gemakkelijk in gebruik en kan iedereen ermee uit de voeten. Het programma kost normaal € 49,99, maar is nu tijdelijk te koop voor € 29,99. Op de website van maker Ashampoo kan men hier een 10-dagen probeerversie downloaden. Warm aanbevolen!

Kijk voor meer informatie op www.ashampoo.com.

Geplaatst in: Software