ComputerComputer
Door 8 december 2021 Lees verder →

Bijzondere fotolocaties in Nederland en omstreken

Nieuw van uitgeverij Van Duuren Media is het boek Bijzondere fotolocaties in Nederland en omstreken (ISBN 9789463562331). In dit boek neemt fotograaf Jeroen Jazet je mee naar bekende, maar ook volstrekt onbekende plekken waar je de beste foto’s kunt schieten. De locaties variëren van landschap tot architectuur, van verlaten Urbexlocaties tot hartje Amsterdam.

Het gebeurt maar al te vaak dat je een hele gave foto tegenkomt en je je afvraagt: waar is die foto gemaakt? Daar wil ik ook fotograferen! Dit boek geeft je daarop de antwoorden. Fotograaf Jeroen Jazet reist al jaren stad en land af om vrij werk te maken op de mooiste plekken. In dit 216 pagina’s dikke boek neemt hij je mee naar 32 bekende, maar ook volstrekt onbekende plekken in Nederland en omstreken. De 32 fotolocaties zijn De Vliehors (Vlieland Friesland), Bibliotheek Neude (Utrecht), Palendorp (Strand Petten), Gemeentehuis (Centrum Deventer), Bunkers (Strand Rockanje), Parkbrug (Centrum Antwerpen), Vliegtuig Vik (IJsland), Parkeergarage Papendorp (Utrecht), Boot Moddergat (Friesland), De Rotterdam (Kop van Zuid Rotterdam), Kubuswoningen (Blaak Rotterdam), Markerwadden Markermeer (Lelystad), Forum (Centrum Groningen), Havenhuis Schelde (Antwerpen), UWV Almere (Flevoland), Knielende man (Havenhoofd Lelystad), Station (Centrum Arnhem), Zandwacht (Strand Maasvlakte), The Wave (Centrum Almere), Tata Steel (Strand Wijk aan Zee), Zaal 1 Tuschinski (Amsterdam), Station Luik (België), Krijtrotsen Étretat (Frankrijk), Erebegraafplaats Margraten (Zuid-Limburg), Station (Centrum Antwerpen), West Pier Brighton (Engeland), Spookdorp Doel (België), Doorgangskamp Westerbork (Drenthe), Doorkijkkerkje Borgloon (België), Bunkers Vigsø (Denemarken), Elicium RAI (Amsterdam) en Gebouw A Radio Kootwijk (De Veluwe). Per locatie geeft Jeroen je tips, hij legt uit wanneer je het beste kunt gaan, hoe je er komt, waar je parkeert. Per locatie wordt tevens verteld welke fotografische aanpak daar het beste werkt. Ook wordt per locatie een aantal totaal verschillende voorbeelden getoond om de veelzijdigheid van de locatie te laten zien. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop op Bol.com. Al met al een prima boek om inspiratie op te doen voor je volgende fototrip. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken