ComputerComputer
Door 12 november 2021 Lees verder →

Huisdieren fotograferen

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuw deel verschenen met als onderwerp het fotograferen van huisdieren. In het boek Focus op fotografie: Huisdieren fotograferen (ISBN 9789463562348) laat auteur Mark Moed je zien hoe je van je huisdier een professionele foto kunt maken waarop je trouwe viervoeter of gevederde vriend in al zijn glorie tot zijn recht komt.

Je huisdier is een model dat je altijd bij de hand hebt. Het is doorgaans fotogeniek, je hebt tijd om het uitgebreid te observeren zodat je het op de juiste manier kunt fotograferen. Je krijgt steeds weer nieuwe kansen, omdat dieren zich vaak van hun leukste kant aan je laten zien. Omdat je vaak kunt oefenen, kun je ervoor zorgen dat je fotografie enorm vooruitgaat. Als je het goed doet geeft dat enorme voldoening. Het 192 pagina’s dikke boek leert je de juiste werkwijze voor het fotograferen van honden, katten, paarden en kleine knaagdieren. In de eerste twee hoofdstukken wordt aandacht besteed aan geschikte camera’s en objectieven. Het derde hoofdstuk is gewijd aan verlichting en accessoires en het vierde hoofdstuk staat in het teken van de opnamentechniek. De compositie komt aan bod in het vijfde hoofdstuk en de ideale opnamelocatie wordt besproken in hoofdstuk 6. Het boek sluit af met de hoofdstukken Inspiratie, Humor en Foto’s optimaliseren. Je krijgt tips over hoe je ideeën bedenkt voor aansprekende foto’s, het moment naar je hand zet, compositie en standpunt bepaalt en hoe je met dieren omgaat zodat zij zich van hun meest fotogenieke kant laten zien. In het boek staan ook tal van voorbeeldfoto’s met uitleg over hoe je zelf een soortgelijk resultaat kunt bereiken. Verspreid door het boek staan interviews met acht fotografen die uitblinken in het fotograferen van dieren. Het zijn Marloes van Antwerpen, Ingrid van Ek, Haron Haghuis, Arjen Hartog, Monica van der Maden, Femke Puijman, Laura Vlaanderen en Saskia Weijman. Zij leggen je hun werkwijze en trucs haarfijn uit. Je raakt daardoor geïnspireerd en krijgt alle handvatten om je eigen huisdier ook op adembenemende wijze vast te leggen. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken