ComputerComputer
Door 29 oktober 2021 Lees verder →

De Visual Storytelling Workshop

We leven in een visuele wereld waarin we overspoeld worden met beelden. Dan is het van belang dat de beelden die je maakt opvallen. Fotograaf Finn Beales laat in zijn praktische boek De Visual Storytelling Workshop (ISBN 9789089898739) zien hoe je zulke foto’s maakt.

Fotografen kunnen met hun beelden verhalen vertellen. Ze verweven mensen, plekken en onderwerpen tot een kunstwerk dat groter is dan de som der delen. Dit 176 pagina’s dikke boek leert je na een inleiding en een hoofdstuk waarin uitgelegd wat Visual Storytelling behelst aan de hand van een vijfstappenplan, te weten Pitchen, Voorbereiden, Maken, Bewerken en Sturen, hoe je met een spiegelreflex- of systeemcamera onvergetelijke foto’s kunt maken voor een groot publiek. Ontdek hoe je het meeste kunt halen uit je camera, wat er nodig is om een meesterverteller te worden en hoe je opvallende beelden creëert die mensen raken. Alle hoofdzaken worden uitgediept, van verhalend fotograferen, cruciale shots, noodzakelijke apparatuur, decorstukken, moodboards en modellen, tot aan de nabewerking en het aanleveren van fotobestanden. Met dit praktijkboek word je verhalenverteller en leer je dankzij de vele tips en opdrachten hoe je foto’s kunt maken die opvallen. Het boek kost € 20,- en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken