ComputerComputer
Door 7 september 2021 Lees verder →

Scott Kelby’s 7-puntensysteem voor Lightroom

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek verschenen voor gebruikers van Adobe Photoshop Lightroom. In het boek Scott Kelby’s 7-puntensysteem voor Lightroom (ISBN 9789463562225) behandelt bestseller-auteur en Lightoom-expert Scott Kelby alle voor digitale fotografen relevante technieken voor het beheren en bewerken van digitale beelden in Lightroom.

Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn als je in Lightroom een foto opent, zelfs een behoorlijk verprutste foto, en je precies weet wat je als eerste moet doen, welke stap je daarna moet ondernemen en alle stappen die je daar weer na moet uitvoeren om die foto van vlak tot fantastisch te maken. Nou, dat is exact waar dit boek over gaat. Je leert een systeem dat ontwikkeld is door de wereldberoemde Lightroom-expert Scott Kelby. Hij heeft het bewerkingsproces teruggebracht tot de zeven belangrijkste bewerkingen die je nodig hebt om je foto’s op professionele wijze te verfraaien. Daarnaast, en dat is misschien wel het belangrijkste, heeft hij de juiste volgorde bepaald wanneer en hoe deze zeven technieken toegepast moeten worden, die samen het beproefde en bewezen ‘7-puntensysteem voor Lightroom’ vormen. Het resultaat is een echt ‘doe-het-zelf’-boek. Je begint elke les met de RAW-foto, die zo uit de camera komt (je kunt de door Scott gebruikte foto’s downloaden, zodat je alle stappen exact kunt volgen). Daarna pas je het 7-puntensysteem op een zeer gerichte wijze toe en je doet dat steeds opnieuw (en weer opnieuw en daarna nog een keer) op een set zeer diverse foto’s, die allemaal hun eigen uitdagingen en problemen kennen. Dit doe je totdat de 7 punten een tweede natuur voor je zijn geworden. Je doet iedere keer de volledige bewerking, van begin tot eind, zonder ook maar een stap over te slaan. Als je dit systeem eenmaal onder de knie hebt, zal er nooit meer een foto op je scherm staan die je niet op professionele wijze kunt verbeteren, corrigeren, bewerken en voltooien! Je zult er versteld van staan hoe goed dit systeem werkt voor de meest uiteenlopende foto’s: van landschappen tot portretten, van architectuur- tot sportfotografie, van trouwfoto’s tot alles daartussenin. Het 248 pagina’s dikke boek telt 21 lessen (inclusief twee bonuslessen waarin je Lightroom met Photoshop laat samenwerken) en als je slechts tien minuten per dag besteedt aan de les van die dag, zal er na drie weken geen foto meer zijn waarvoor je terugschrikt! Je weet dan wat je als eerste moet doen, wat de stap daarna moet zijn en in welke stappenvolgorde je een saaie, levenloze foto kunt omtoveren tot een foto die je met trots aan de muur hangt. Het beste van alles is dat je gaandeweg meer leert dan alleen het 7-puntensysteem, want je pakt elke foto aan die je in de schoot geworpen krijgt, dus je zult extra technieken, slimmigheidjes en workarounds ontdekken die je zullen helpen bij alle aspecten van de bewerking. Het boek kost € 39,99 en is onder andere verkrijgbaar op bol.com. Warm aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken