ComputerComputer
Door 21 september 2021 Lees verder →

Photoshop Masters

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuwe, trweede editie verschenen van Photoshop Masters (ISBN 9789463562232), hét Photoshop-boek dat auteur Rob de Winter graag zelf had willen kopen als het in de winkel had gelegen. Een boek vol inspiratie, tutorials en interviews met ’s werelds beste Photoshop-artiesten zoals Erik Johansson, Lisa Carney en Felix Hernandez.

Hoe bereiken zij hun magische resultaten, wat zijn hun favoriete Photoshop-tools en waar halen zij hun inspiratie vandaan? Als Adobe Certified Instructor en spreker op wereldwijde conferenties als Adobe MAX heeft Rob al duizenden mensen leren werken met Adobe Photoshop. Maar steeds merkte hij dat gebruikers moeite hebben met het vinden van de unieke Photoshop-combinaties die van een gewone foto een uitzonderlijke maken. Het 258 pagina’s dikke boek staat vol lessen, interviews en Photoshop-tutorials. Het eerste hoofdstuk is echter gewijd aan de basisbeginselen van Photoshop. Aan bod komen zaken als de Photoshop-interface, lagen, aanpassingslagen, maskers, snel navigeren, verplaatsen, penselen snel vergroten en verkleinen, en zaken ongedaan maken. In de volgende twaalf hoofdstukken vertellen zes Photoshop-artiesten en fotografen op welke manier en welke technieken zij gebruiken om hun foto’s om te zetten in tot verbeelding sprekende composities. De in Tsjechië woonachtige Zweed Erik Johansson gaat in op de compositie, de Nigeriaan Temi Coker behandelt het experiment, de Amerikaanse Lisa Carney het gezicht, de Belg Sammy Slabbinck de sfeer, de Nederlander Set Vexy het overvloeien, en de Mexicaan Felix Hernandez de presentatie. Na een uitgebreid interview met deze Photoshop-experts volgt steeds een uitgebreide tutorial waarin zij hun Photoshop-kennis met de lezer delen. De zes experts zijn allemaal mensen die fotografie en illustratie tot een kunst verheven hebben, wereldwijde bekendheid genieten en het maximale uit Photoshop weten te halen. Photoshop Masters, tweede editie leert je zo alle belangrijke Photoshop-tools en combinaties die je nodig hebt om zelf het maximale uit Photoshop te halen. Een prima en vooral praktisch leerboek voor Photoshop-gebruikers die hun beelden naar een hoger plan willen tillen! Het kost € 49,99 en is onder andere te koop op Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken