ComputerComputer
Door 14 september 2021 Lees verder →

Fotograferen in elke situatie

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuwe editie verschenen van het boek over het fotograferen in de meest uiteenlopende situaties. In Fotograferen in elke situatie, tweede editie (ISBN 9789463561907) legt fotograaf Frank Doorhof uit hoe je mooie foto’s kunt schieten in nagenoeg elke situatie.

Bijna elke fotograaf krijgt ermee te maken: ruimte, of het gebrek daaraan. Vaak resulteert dit in improvisaties op het laatste moment en dat is jammer, want het komt de kwaliteit van het eindresultaat niet altijd ten goede. In dit 328 pagina’s dikke boek wordt het argument ‘Ik heb geen goede ruimte’ in 21 hoofdstukken steeds verder ontkracht. Onderwerpen die worden behandeld zijn: Lichttheorie, De hardware, De camera, Tethering, Hardware verlichting, Continuïteit en zekerheid, Kleine locaties, De aparte ruimte, Accessoires, kostuums en meubilair, Creatief met materialen, De grotere ruimtes, Je eigen bedrijf, Je eigen studio inrichten, Muren en achtergronden, Fotograferen op locatie, Belichtingstechnieken op locatie, en Tips voor locaties. Daarnaast geeft Frank je in het laatste hoofdstuk diverse tips over de zakelijke kant van fotografie. Met meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops modelfotografie aan zowel beginners als professionals krijgt Frank veel vragen over alles wat met de studio te maken heeft. Dit boek is dan ook een A-Z-gids voor het opbouwen van een studio/werkomgeving in welke situatie dan ook. Het boek kost € 34,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken