ComputerComputer
Door 30 september 2021 Lees verder →

Focus op fotografie: Architectuurfotografie

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuw deel verschenen met als onderwerp architectuurfotografie. In het boek Focus op fotografie: Architectuurfotografie (ISBN 9789463562171) leert architectuurfotograaf Jan Paul Mioulet je om het karakter van het gebouw te verrijken en het in ideale omstandigheden te fotograferen met de best mogelijke beeldkwaliteit.

Architectuurfotografie is veel meer dan het vastleggen van een gebouw. Beheersing van het licht, de locatie, het standpunt, het perspectief en de compositie zijn daarbij cruciale vaardigheden. Dit 224 pagina’s dikke boek telt twaalf hoofdstukken waarin de auteur je laat je zien dat het belangrijk is om verstand te hebben van de geschiedenis en de ontwikkelingen in de architectuur en dat het handig is om iets te weten van de keuzes die architecten maken. De eerste twee hoofdstukken zijn een inleiding op architectuurfotografie in het algemeen. De voorbereiding staat centraal in het derde hoofdstuk en de te gebruiken apparatuur komt in het vierde hoofdstuk aan bod. Daarna komen in de volgende drie hoofdstukken techniek, compositie en licht aan bod. Het achtste hoofdstuk is gewijd aan de menselijke maat en dronefotografie komt in het negende hoofdstuk aan bod. In de laatste drie hoofdstukken draait het om geavanceerde technieken, het maken van series en de nabewerking op de computer. Na het lezen heb je de technische bagage om de juiste apparatuur in te zetten en die op ideale wijze te bedienen. Daarnaast tonen meesters op het gebied van de architectuurfotografie je hun mooiste beelden in uiteenlopende stijlen, leggen uit hoe ze zijn gemaakt en vertellen je hun beste tips, trucs en methodes. Aan de hand daarvan doe je inspiratie op om je eigen ideeën en invalshoeken te ontwikkelen. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Geplaatst in: Boeken