ComputerComputer
Door 13 juli 2021 Lees verder →

Panasonic lanceert Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH zoomobjectief

Nieuw van Panasonic is het Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH zoomobjectief voor Micro Four Thirds systeemcamera’s. Dit objectief biedt een groot diafragma van F1.7 over het hele zoombereik van 50-100 mm (vergelijkbaar met een 35mm camera). Daarnaast voldoen de optische prestaties van de lens aan de strenge Leica-normen.

De Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH heeft een minimale scherpstelafstand van 28cm in de groothoekstand en 31cm in de telelensstand, en een vergrotingsfactor van 0,42x (vergelijkbaar met een 35mm camera) voor macro-fotografie. De filterdiameter is 77 mm. De lensconstructie bestaat uit 16 elementen in 11 groepen, waaronder een asferische lens en drie ED (Extra-low Dispersion) lenzen die de axiale chromatische aberratie en chromatische aberratie door vergroting onderdrukken. De asferische lenzen corrigeren ook sferische aberratie en vervorming, wat een hoge resolutie mogelijk maakt. Het gebruik van asferische lenzen en het optimale ontwerp van de lenseenheid hebben geresulteerd in een compact formaat en laag gewicht. Desondanks zijn de optische prestaties uitstekend. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. Het zoomobjectief is niet alleen geschikt voor het maken van foto’s, maar kan ook worden gebruikt voor het vastleggen van video-opnames en is dus aantrekkelijk voor zowel professionele fotografen als videografen.

De Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH zal vanaf september beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.799,-.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Nieuws