ComputerComputer
Door 4 juni 2021 Lees verder →

Focus op Fotografie: Perfect belichten

In de reeks Focus op fotografie is bij uitgeverij Van Duuren Media een nieuw deel verschenen met als onderwerp belichting. In het boek Focus op fotografie: Perfect belichten (ISBN 9789463562157) vertelt fotograaf en docent Nando Harmsen je alles over hoe het licht gemeten kan worden en hoe je de belichting daar het beste op aanpast.

Heb jij wel eens een foto die niet goed belicht is? Of weet je niet goed hoe je een foto die niet goed belicht is moet corrigeren? Dan is dit 174 pagina’s dikke boek ideaal voor jou. Het leert je de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO en hoe je ze helemaal naar je hand kunt zetten om perfect belichte foto’s te krijgen. Het boek telt vijf hoofdstukken waarin de auteur je met behulp van veel afbeeldingen en tekeningen laat zien hoe je een belichting kunt beoordelen en manipuleren. In het eerste hoofdstuk, genaamd Belichten: de basis, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de relatie tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Ook wordt uitgelegd hoe je werkt met de belichtingsdriehoek. Het tweede hoofdstuk is gewijd aan de werking van de traditionele belichtingsmeter en het derde hoofdstuk staat geheel in het teken van de PSAM-instellingen. Het controleren en corrigeren van de belichting komt in het vierde hoofdstuk aan bod en hoe om te gaan met moeilijke lichtomstandigheden wordt in het laatste hoofdstuk besproken. Alles wordt in heldere bewoordingen uitgelegd, met behulp van veel voorbeeldfoto’s, grafieken en diagrammen. En elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Het boek kost € 34,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken