ComputerComputer
Door 18 mei 2021 Lees verder →

Photoshop op de iPad

Bij uitgeverij Van Duuren Media is een nieuw boek over Photoshop voor op de iPad verschenen. In Photoshop op de iPad (ISBN 9789463562003) laat Rob de Winter door middel van inspirerende oefeningen en interviews met Photoshop-artiesten Ted Chin, Frankie Cihi en Magdiel Lopez zien hoe je het maximale uit Photoshop op de iPad haalt en hoe je dit programma combineert met andere bekende iPad-apps als Lightroom en Fresco.

Photoshop, het bekendste beeldbewerkingsprogramma ter wereld, is nu ook geschikt gemaakt voor de iPad. Dit betekent dat je op een intuïtieve manier gebruik kunt maken van vertrouwde Photoshop-voorzieningen als retoucheren, composities maken, lagen en het toevoegen van teksten. De Photoshop-interface is op de iPad weliswaar volledig vernieuwd, maar het voelt toch vertrouwd. Dit 196 pagina’s dikke boek telt acht hoofdstukken en staat vol lessen, interviews en voorbeelden van werk dat gemaakt is in Photoshop op de iPad. Na een inleiding volgt het eerste hoofdstuk waarin aandacht wordt besteed aan de beschikbare Adobe apps voor de iPad, de diverse beschikbare iPads en het overzetten van bestanden op je iPad. Het tweede hoofdstuk, genaamd Photoshop basis, behandelt de Photoshop-interface, het werken met lagen, het gebruiken van maskers, Photoshop-gestures en de aanraaksneltoets. In het derde hoofdstuk staat het werk van de Amerikaanse Photoshop-artiest Ted Chin centraal. Het vierde hoofdstuk is gewijd aan de fotocompositie. Aan bod komen zaken als het plaatsen van afbeeldingen, selecties en maskers, bestanden opslaan en delen, en een extra bewerking in Lightroom uitvoeren. Het werk van Japanse Photoshop-artiest Frankie Cihi komt in het vijfde hoofdstuk aan bod. Het zesde hoofdstuk is gewijd aan retoucheren en het bewerken van RAW-bestanden. Het zevende hoofdstuk is gewijd aan het werk van de Cubaanse Photoshop-artiest Magdiel Lopez. Het achtste en laatste hoofdstuk staat geheel in het teken van hoe je een afbeelding voor sociale media op de iPad kunt ontwerpen. Dit boek leert je alle functies en gereedschappen, die je nodig hebt om het maximale uit Photoshop op de iPad te halen, kennen én gebruiken. Het kost € 29,99 en is onder andere te koop op Bol.com. Aanbevolen.

Geplaatst in: Boeken