ComputerComputer
Door 9 maart 2021 Lees verder →

Leica kondigt komst APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH aan

Nieuw van Leica is het APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH groothoekobjectief. Het is de meest recente toevoeging aan de steeds groter wordende APO-Summicron-SL serie. Een objectievenreeks die bekend staat om zijn optische topprestaties en uiterst snelle en betrouwbare autofocus. Na de bestaande APO Summicron SL objectieven als de 35mm F2, 50mm F2, 75mm F2 en de 90mm F2, is de APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH het eerste echte groothoekobjectief in deze serie.

Alle APO-Summicron-SL objectieven hebben exact dezelfde afmetingen en dus ook dezelfde 67mm filtermaat. Dankzij de beeldhoek is de Leica APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH bijzonder geschikt voor straat-, reportage-, interieur- en architectuurfotografie. Het maximale diafragma van F2 is erg groot voor een objectief met deze brandpuntsafstand. Bovendien kan dit maximale diafragma zonder verlies van beeldkwaliteit gebruikt worden. Dit biedt extra creatieve mogelijkheden voor fotografen die met een kleine scherptediepte willen werken. Dankzij de L-Mount standaard is de Leica APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH ook compatibel met camera’s van andere partners van de L-Mount Alliance die voorzien zijn van deze door Leica ontwikkelde lensvatting.

Het Leica APO-Summicron-SL 28mm F2 ASPH groothoekobjectief is vanaf begin maart beschikbaar bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en de overige Leica SL Dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 4.680,-.

Kijk voor meer informatie op www.leica.-camera.com.

Geplaatst in: Nieuws