ComputerComputer
Door 26 maart 2021 Lees verder →

Food Photos & Styling

Bij uitgeverij Lannoo is een nieuw boek verschenen met als onderwerp het fotograferen van voedsel. In Food Photos & Styling (ISBN 9789401470964) laat Belgische foodfotografe en -styliste Eveline Boone van French Beans je proeven van haar liefde voor fotografie. Ze leert je foodstylingtechnieken, hoe je met je camera of smartphone de mooiste foodfoto’s kunt maken en welke compositietechnieken je kunt toepassen.

Het 208 pagina’s dikke boek telt vijf hoofdstukken. Na een korte inleiding waarin we kennismaken met Eveline Boone wordt in het eerste hoofdstuk Inspiratie aandacht besteed aan het samenstellen van moodboards. Een moodboard is een verzameling beelden die samen een bepaalde sfeer of stemming oproepen. Een dergelijk moodboard vormt een prima startpunt voor een fotoserie. In het tweede hoofdstuk Fotografie komen zaken aan bod als camera, compositie, licht en inhoud. Onderwerpen als diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, perspectief, diepte, kadrering, witbalans, kleurtemperatuur en dergelijke passeren allemaal de revue. In het derde hoofdstuk Foto’s analyseren wordt ingegaan op zaken als het gebruik filters en presets, en het afdrukken, delen en bewaren van foto’s. Het vierde hoofdstuk Foodstyling staat geheel in het teken van de praktijk. Er wordt antwoord gegeven op de vraag hoe je snel en efficiënt een gerecht kunt stylen. In het laatste hoofdstuk Cases krijgt de lezer een aantal praktijkvoorbeelden voorgeschoteld. Met Food Photos & Styling reikt Eveline Boone je de juiste tools aan om zelf betere foodfoto’s te maken. Dit boek helpt je ook om via een foto de kijker zin te doen krijgen om je recept uit te proberen, je producten te kopen of je post te liken. Het boek kost € 19,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. Aanbevolen!

Geplaatst in: Boeken